В момента на територията на ЮЗДП се произвеждат плодове в

...
В момента на територията на ЮЗДП се произвеждат плодове в
Коментари Харесай

ЮЗДП ще произвежда сладко от горски плодове. Продуктът ще се прави в „ДГС Самоков“

В момента на територията на ЮЗДП се създават плодове в огромни количества. В „ ДГС Рилски манастир “ има 7 декара ягоди, в Етрополе се чака добра годишна продукция от малини. Създаде се над 5 декара ферма от синя американска боровинка в Самоков. Поради тази причина следва построяването на дружество за преправка на балкански плодове и изработка на сладко. Предприятието ще се намира в двора на „ ДГС Самоков “, в промишлена постройка, благосъстоятелност на ЮЗДП, заяви инж. Димитър Димитров, шеф отдел „ Промяна в държавни горски територии, нововъведения и странична активност “. Предстои да се разпореди планиране на самото съоръжение и да стартира изработката на сладко. Всеки искащ ще може да си закупи от продукта, за което ЮЗДП ще осведоми навреме.

За искащите да си купят горски плодове, все още могат да го създадат в „ ДГС Пирдоп “, които са пионери в производството на синя и алена боровинка. Очаква се и втората годишна продукция от ягоди в „ ДГС Рилски манастир “.

Предстои да бъдат основани и овощни градини от сини сливи, ябълки и круши, още веднъж в Самоков, ще се добави още една поточна линия – за сушени плодове.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР