В момента на катастрофата на бул. Черни връх обвиняемият Георги

...
В момента на катастрофата на бул. Черни връх обвиняемият Георги
Коментари Харесай

Семерджиев бил сам в колата по време на катастрофата на бул. “Черни връх“

В момента на злополуката на бул. " Черни връх " обвиненият Георги Семерджиев е бил самичък в автомобила. Това откри следствието на тежкия случай, който лиши живота на две млади дами, заяви представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.
Прочетете още
" На записите от камерите на мястото на нещастието се вижда силуетът на един човек, който напуща злополуката. Не са подготвени автотехническата и видеотехническата експертизи, само че можем да твърдим, че не е имало различен човек в колата ", изясни Петрова. Разследването, което се води от Националната следствена работа под надзора на СГП, е открило още, че директно след произшествието около автомобила на Семерджиев са минали две дами - инцидентни минувачи, които са оглеждали мястото. Самоличността им обаче не е ясна.

Първоначално след злополуката се твърдеше, че вторият човек в колата на Семерджиев е избягал от местопроизшествието. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков съобщи пред публицисти, че е открита дамата, за която се допуска, че е била със Семерджиев по време на злополуката, като загатна, че тя е полицейски чиновник. Преди две седмици обаче следователят Ясен Тодоров съобщи, че не може да се каже сигурно дали е имало или нямало пасажер в авариралия автомобил, съобщи " Сега ".

Към сегашния миг обвинения Георги Семерджиев се намира в ареста. Срещу него към този момент се повдигнати 5 обвинявания - за тежкия случай с две жертви, ръководството на автомобил след приложимост на опиати, за подправени регистрационни номера и подправена шофьорска брошура, както и за владеене на опиати, открити в жабката на колата. Пред съда Семерджиев се отбрани, че няма общо с автомобила и че в деня на злополуката е бил похитен.

Част от материалите по делото за злополуката бяха отделени в настрана досъдебно произвеждане на Софийската градска прокуратура. Според нея в интервала 2021 година до деня на злополуката при изискванията на продължавано закононарушение длъжностно лице от конструкция на Министерство на вътрешните работи е нарушило служебните си отговорности за да набави за себе си или за другиго полза.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР