В момента на катастрофата на бул. “Черни връх” обвиняемият Георги

...
В момента на катастрофата на бул. “Черни връх” обвиняемият Георги
Коментари Харесай

Прокуратурата: В момента на катастрофата Георги Семерджиев е бил сам в колата

В момента на злополуката на бул. “Черни връх” обвиненият Георги Семерджиев е бил самичък в автомобила. Това е открило следствието на тежкия случай, който лиши живота на две млади дами, заяви за “Сега” представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

На записите от камерите на мястото на нещастието се вижда силуетът на един човек, който напуща злополуката. Не са подготвени автотехническата и видеотехническата експертизи, само че можем да твърдим, че не е имало различен човек в колата”, изясни Петрова. Разследването, което се води от Националната следствена работа под надзора на СГП, е открило още, че директно след произшествието около автомобила на Семерджиев са минали две дами – инцидентни минувачи, които са оглеждали мястото. Самоличността им обаче не е ясна.

Първоначално след злополуката се твърдеше, че вторият човек в колата на Семерджиев е избягал от местопроизшествието. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков съобщи пред публицисти, че е открита дамата, за която се допуска, че е била със Семерджиев по време на злополуката, като загатна, че тя е полицейски чиновник. Преди две седмици обаче следователят Ясен Тодоров съобщи, че не може да се каже сигурно дали е имало или нямало пасажер в авариралия автомобил.

Към сегашния

миг обвинения Георги Семерджиев се намира в ареста. Срещу него към този момент се повдигнати 5 обвинявания – за тежкия случай с две жертви, ръководството на автомобил след приложимост на опиати, за подправени регистрационни номера и подправена шофьорска брошура, както и за владеене на опиати, открити в жабката на колата. Пред съда Семерджиев се отбрани, че няма общо с автомобила и че в деня на злополуката е бил похитен.

Част от материалите по делото за злополуката бяха отделени в настрана досъдебно произвеждане на Софийската градска прокуратура. Според нея в интервала 2021 година до деня на злополуката при изискванията на продължавано закононарушение длъжностно лице от конструкция на Министерство на вътрешните работи е нарушило служебните си отговорности за да набави за себе си или за другиго полза.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР