В момента на дневен ред не стои въпросът за подаване

...
В момента на дневен ред не стои въпросът за подаване
Коментари Харесай

Кипър: Въпросът за подаване на молба за членство на страната в НАТО не е на дневен ред

В момента на дневен ред не стои въпросът за подаване на молба за участие на Кипър в НАТО, съобщи министърът на защитата Хараламбос Петридис, оповестява електронното издание на кипърския вестник „ Катимерини “. 

Преди съвещание на комисията по защита в Народното събрание Петридис уточни, че с цел да влезе Република Кипър в Северноатлантическия алианс, би трябвало да се изпълнят избрани условия. 

Коментирайки отбранителното съглашение сред Съединени американски щати и Гърция, Петридис уточни, че укрепване на позициите на Гърция, отбранителни или дипломатически, е позитивна вест и за Кипър. 

От началото на мандата си държавното управление на президента Никос Анастасиадис не е равнодушно във връзка с въпроса за участие в Алианса, се показва в коментарна публикация на електронното издание на кипърския вестник „ Филелефтерос “. През годините ползата по тематиката се е засилвал, само че без въпросът да бъде придвижван. От една страна това се дължи на несъгласието на Турция, а от друга – на нежеланието на интернационалната организация и болшинството от страните-членки в НАТО да влезе страна, която макар геостратегическата си позиция, има проблем, който би повлиял на сплотеността на Алианса, се показва в коментара.

Виждайки, че няма вероятност по въпроса, Никозия не направи нито една стъпка по посока присъединение към НАТО, написа вестникът. По време на втория мандат от ръководството на Анастасиадис тематиката НАТО беше отвън дневния ред, защото за кипърското държавно управление е ясно, че Турция не би разрешила никаква полемика по въпроса, добавя „ Филелефтерос “, разяснява Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР