В момента мнозинството има обществена подкрепа и съм убеден, че

...
В момента мнозинството има обществена подкрепа и съм убеден, че
Коментари Харесай

Според Цветанов ГЕРБ щял да има добър резултат на евровота

В момента болшинството има социална поддръжка и съм уверен, че ПГ " ГЕРБ " ще има добър избирателен резултат, съобщи водачът на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на новогодишното слово на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

В речта си Доган приканва за сформирането на програмен кабинет с присъединяване на всички парламентарни партии, с цел да се предотврати  " вътрешнопартийна имплозия " при ръководещите.

Цветанов не се съгласи с мнението и подчерта, че сега ръководещите имат парламентарно болшинство и по доста въпроси се реализира народен консенсус.

" Вие знаете, че в немалка част от законопроекти, които не са част от управническата стратегия и не са в съдружното съглашение, ние получаваме парламентарна поддръжка и от опозицията, което демонстрира фактически национално отговорно държание на някои от парламентарните групи, без значение че са в съпротива в днешния парламент ", разяснява Цветанов.

Той също по този начин изрази оптимизъм за идните европейски избори, на които чака резултатите на ГЕРБ да опровергаят терзанията на Доган. Според него демократично мислещите български жители осъзнават значимостта на мощна и обединена Европа и техният избор ще отрази настройката им. Цветанов също по този начин съобщи, че за разлика от Българска социалистическа партия, ГЕРБ внимава да е в синхрон с политиките на европейското си политическо семейство - Европейската национална партия.

  " Европейският съюз няма опция - за нас да сме част от мощното европейско семейство на ЕНП е гаранция за триумфа на Европа и триумфа на България ", добави той.

Цветанов упрекна БСП, които съгласно него постоянно се разграничават от политическите решения на Партията на европейските социалисти. Наскоро водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отхвърли да посети конгреса на европейските социалисти за да изрази противоречие с поддръжката им за Истанбулската спогодба и пакта за миграция на Организация на обединените нации. Той обаче похвали Движение за права и свободи за " национално виновното им държание " в това отношение.

" Смятам, че конфликтът сред националното и европейското политическо семейство на социалистите им е огромен проблем. Докато в Движение за права и свободи както на национално равнище, по този начин също и на европейско, като членове на либералите, вие знаете - в АЛДЕ това, което се взима като решение, става в общи линии за осъществяване на всички места, във всяка една страна членка ", разяснява той.

Цветанов също така сподели, че съгласно него Сергей Станишев ще бъде индивидът, който ще промени метода на социалистите и ще върне проевропейската визия на " Българска социалистическа партия за България ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР