В момента Microsoft тества поддръжка на спецификацията USB4 във версия

...
В момента Microsoft тества поддръжка на спецификацията USB4 във версия
Коментари Харесай

Microsoft тества поддръжка на USB 80Gbps в Windows 11 и Copilot при вход в системата

В момента Microsoft тества поддръжка на спецификацията USB4 във версия 2.0 в Windows 11, осигуряваща скорост за трансфер на данните до 80 Gbps по кабели с конектор USB Type-C.

Този най-нов стандарт, прочут още като USB 80 Gbps или USB Gen4, беше обявен през септември 2022 година Той прибавя пропускателна дарба за предаване, нужна за високопроизводителните екрани, USB основаните хъбове, докинг-станциите и устройствата за предпазване на данни.

„ Поддръжката на USB 80Gbps в началото ще бъде налична на определени устройства, работещи в основата с мобилните процесори от серията Intel Core HX от 14-то потомство, като новия Razer Blade 18 “ — споделиха от компанията. Те означават, че стандартът обезпечава противоположна съгласуемост с периферните устройства, основани за по-старите генерации USB и Thunderbolt портове, а също работи и с всички други функционалности на USB Type-C.

USB 80 Gbps сега се тества в Windows 11 Insider Preview Build 23615, който беше пуснат на канала Dev Channel.

Компанията също пусна и ISO вид, на страницата Windows Insider Preview.

Освен поддръжката на USB4 Gen4, Microsoft тества и нова алтернатива за Windows Copilot, която ще разреши на инсайдерите да я настроят за автоматизирано отваряне при вход, в случай че техните системи имат широкоекранен екран.

Copilot за Windows сега се популяризира във версия за участниците в програмата за предварителна оценка Windows Insiders в Северна Америка, Обединеното кралство и определени страни в Азия и Южна Америка.

В това усъвършенстване също по този начин влиза и обновен диалогов прозорец за достъп на Windows, където потребителите могат да изпращат връзки към своите другари в WhatsApp, Gmail, X (Twitter), Фейсбук и LinkedIn. За да извършите това в Microsoft Edge, би трябвало да отворите прозореца за общ достъп на Windows, като щракнете върху връзката “Споделяне “ в горния десен ъгъл на панела с принадлежности и изберете параметрите за общ достъп до Windows.

През март 2023 година Microsoft пусна предварителната версия на Windows 11, в която се появи специфична страница за настройки на обвързваните посредством USB4 устройства. Тя ви разрешава да виждате всички свързани хъбове и устройства, да преглеждате атрибутите и опциите, свързани с USB4 домейна, и да копирате данни в клипборда, с цел да ги споделите с потребителската поддръжка или със систематичните админи за премахване на неизправности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР