В момента Microsoft предлага само безплатен достъп до играта Fortnite

...
В момента Microsoft предлага само безплатен достъп до играта Fortnite
Коментари Харесай

Microsoft планира да транслира игри безплатно в замяна на гледане на реклами

В момента Microsoft предлага единствено безвъзмезден достъп до играта Fortnite в своята облачна гейм услуга Xbox Cloud Gaming (xCloud), само че ръководителите на компанията загатват за допустима безвъзмездна транслация на игри в подмяна на гледане на реклами. Подобна вероятност загатна Финансовият шеф на Microsoft Gaming Тим Стюарт в изявление за Wells Fargo TMT Summit в края на предишния месец.

„ Идеята, за която бих желал да приказвам, е предлагането на xCloud гейм стрийминг, тъй че можете да се регистрирате за Game Pass Ultimate и да стриймвате стотици игри към всяка последна точка, която има браузър “ — изясни Стюарт. „ За Африка, Индия, Югоизточна Азия и други места, които не са насочени към конзолата, можете да кажете:„ Хей, искаш ли да гледаш 30 секунди реклама и по-късно да получиш два часа гейм стрийминг? “.

Стюарт даде да се разбере на какво главно разчита Microsoft в районите, където услугата Xbox Cloud Gaming неотдавна стана налична. Поддържаната от реклами версия на облачните игри може да се показа добре на пазарите, където броят на притежателите на телефони е доста по-голям от броя на щастливите притежатели на игрови конзоли или компютри.

Не е ясно дали Microsoft ще се реши на подобен огромен опит. Информирани източници настояват, че работата по Xbox Cloud Gaming в Microsoft се е забавила през последната година. Microsoft планираше да поддържа потребителските игри на Xbox Cloud Gaming, само че този проект не се реализира. Компанията също се отхвърли от проектите си да пусне обособена абонаментна версия на Xbox Cloud Gaming вместо сходна услуга, включена в Xbox Game Pass Ultimate.

Microsoft сигурно има прочут триумф в гейм стрийминга с повече от 20 милиона души предходната година, които стриймват игри благодарение на Xbox Cloud Gaming. Понастоящем единствено Fortnite се предлага гратис в Xbox Cloud Gaming и имате потребност единствено от акаунт в Microsoft, с цел да го играете. Безплатният достъп обаче към момента не е уголемен за други игри.

Вътрешни имейли, оповестени по време на правната борба на Microsoft с Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати, удостоверяват проектите на компанията да разшири своята услуга Xbox Cloud Gaming към други игри. Microsoft също сега тества поддръжка на мишка и клавиатура в Xbox Cloud Gaming, само че единствено за конзолите Xbox, а не за компютър.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР