В момента корабът е на сух док във Варна.Българската държава

...
В момента корабът е на сух док във Варна.Българската държава
Коментари Харесай

България е дала 2,5 млн лева за спасяването на кораба Вера Су

В момента корабът е на изсъхнал док във Варна.

Българската страна е наела адвокатска адвокатска фирма, която да възвърне разноските, направени по време на интервенцията по изтеглянето на кораба Vera Su, който заседна край скалите на Камен бряг. Това заяви министърът на превоза Николай Събев, представен от БНР.

Той подсети, че на 23 декември собственикът на кораба се е отказал от собствеността си върху плавателния съд и по този метод е снел отговорността си.По тази причина сега претенциите са към застрахователната организация.

Събев съобщи, че до момента разходите, които е направила българската страна за спасението на кораба, са около 2,5 милиона, като било допустимо и да са малко повече. 

По думи на Събев казусът е разкрил празнота в родното законодателство. По тази причина екип отпред със зам.-министър Владимир Върбанов се е заел с изготвянето на законодателни оферти в тази посока.

Министърът заяви, че към този момент е извършена среща с ръководителя на парламентарната транспортна комисия, който се е заел да придвижи оптимално бързо текстовете до пленарната зала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР