В момента клиент на хотелиерството в качеството си на туроператор

...
В момента клиент на хотелиерството в качеството си на туроператор
Коментари Харесай

Румен Драганов: Хотелиерите, които имат възможност, би трябвало да продължат обслужването на бежанците

В момента клиент на хотелиерството в качеството си на туроператор е страната и това е Държавната организация за бежанците. Договорът е сред Държавната организация за бежанците и съответните хотелиери. Средствата са от Европейския съюз и от страната. Това сподели за Българска национална телевизия доцент Румен Драганов от Института за разбор и оценка на туризма.

" Водещото тук е какво ще бъде по-добре за самите бежанци - не толкоз за хотелиерите. Хотелиерите се изтезаха - те доста дълго време не получаваха пари “, добави още Румен Драганов.

Той напомни още, че в помощ на бежанците се включиха доста жители, които предоставиха квартири, включиха се снабдители на храни, защото първоначално никой не беше квалифициран за тази обстановка: „ Самите украинци декларират, че са удовлетворени от предоставените им услуги. Можем да кажем, че туристическият бизнес се е справил добре. “

„ Сега сме в ниския туристически сезон и има опция за настаняване, защото заетостта на легловата база е под 17%. Ако страната среща усложнения да трансферира бежанците от едно място на друго, може би е по-добре да останат там, където са, до момента в който се устроят. Още повече, че хотелиери показват предпочитание това да се случи. В момента и хотелиерите са удовлетворени, тъй като 40-те лв., които се заплащат, са задоволителни, с цел да се покрият разноските “, сподели Драганов.

Войната в Украйна не е спряла и бежанци стартират да идват, тъй че държавното управление ще би трябвало да вземе решение по какъв начин ще действа с настанените към този момент украинци, както и с новопристигащите.

Той разяснява и идния туристически сезон, като изясни, че се чака той да бъде по-скъп. Прогнозира, че ще има компании, които ще пострадат, защото няма да могат да реализират равнище на приходите надлежно на актуалната обстановка. Акцентира, че сега се следи нараснало харчене на пари, част от което е ориентирано към туризма.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР