В момента живеем в такава ситуация, че сме достъпни през

...
В момента живеем в такава ситуация, че сме достъпни през
Коментари Харесай

Към заплатата пари за ток и интернет за работа отвкъщи, поиска синдикалист

В момента живеем в такава обстановка, че сме налични през всевъзможни платформи и хората даже и след работно време не престават да са по отношение на шефа си, с сътрудниците си, с клиенти. Така че е значимо да имаш право да водиш служебни диалози в свободното си време и това като въвеждане у нас много закъсня. 

Това разяснява пред Нова тв Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ.

Споделям тази позоция. Особеността на отдалечената работа е, че постоянно работата и персоналния живот се преплитат и по този начин се губи визия за направеното време. Освен това пандемията ни сподели, че неналичието на граница сред персоналното и служебното постоянно води бърнаут или други психологични болести, по тази причина би трябвало служащия да има право на изключване, коментира Добрин Иванов.



Добрата работа от у дома зависи и от съвестта на служителя, до персоналната отговорност. Има доста образци от пандемията, където чиновниците вместо да стоят и да работят у дома, отидоха на отмора, коментира Дони Василева.

Аз напрамир повеждам хоумофис и мен ме устройва, тъй като повеждам личен онлайн бизнес, разяснява тя.

Редно е в закона да се регламентира къде тъкмо ще се прави работата от разстояние, с цел да са в сигурност и да се съблюдава персоналната отговорност, разяснява Капитанов. 

А правото на изключване би трябвало да се отнася освен за хората, които работят от разстояние, само че за всички хора, разяснява още той.



А повода хората да се върнат в нормалните си офиси за сметка на работата от разстояние е, че такива служащи освен здравословно и душевен не са добре, само че и финансово, тъй като им скачат сметките за ток, за интернет, за вода, за отопление. Затова едно от предложенията на синдикатите е да се включат към заплатите и такива обезщетения, с цел да се поямет тези разноски от работодателите, разяснява още Капитанов.

Работодателите не са съгласни с това, тъй като отдалечената работа е по избор. Работникът самичък може да реши къде да си работи и в този случай няма потребност работодателя да му заплаща отоплението и осветлението, разяснява Иванов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР