В момента Иран не преследва програма за създаване на ядрени

...
В момента Иран не преследва програма за създаване на ядрени
Коментари Харесай

Иран може да създаде ядрена бомба за две седмици

В момента Иран не преследва стратегия за основаване на нуклеарни оръжия, правят оценка Съединени американски щати в неотдавна оповестен отчет за противопоставяне на оръжията за всеобщо заличаване, заяви " Джерузалем пост ".

Докладът, озаглавен " Стратегия за противопоставяне на оръжията за всеобщо заличаване 2023 година ", дефинира Ислямската република като " непрекъсната опасност " и предизвестява, че тя може да създаде нуклеарно оръжие за две седмици.

" В момента Иран не преследва стратегия за основаване на нуклеарно оръжие, само че има потенциал да създаде задоволително количество делящ се материал за нуклеарно устройство за по-малко от две седмици ", се отбелязва в отчета.

В отчета Съединени американски щати разкритикуваха Иран за неспазването на отговорностите, поети по Конвенцията за възбрана на химическите оръжия, и показаха опасения, че Техеран се стреми да употребява " химикали с двойно предопределение, настоящи на централната нервна система, за нападателни цели ".

В отчета Ислямската република се дефинира и като " районна опасност " за Близкия изток, на която би трябвало да се обърне внимание.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР