В момента интересът към инвестиции в България е доста сериозен,

...
В момента интересът към инвестиции в България е доста сериозен,
Коментари Харесай

Инвеститори яко напират към България

В момента ползата към вложения в България е много сериозен, сподели пред публицисти в Благоевград служебният министър на нововъведенията и растежа Росен Карадимов, който през днешния ден се срещна с общинското управление на Благоевград по отношение на опциите за привличане на вложители в регионалния център.

На журналистически въпрос какви представители и на какъв бизнес демонстрират интерес към България, министър Карадимов отговори, че това са главно представители от Китай, които са с голям брой планове, доста дейни са и турските вложители. Идеите за вложения са главно свързани със зелена сила, добави той.

България е атрактивна с ниски налози, образована работна ръка и добра логистика, сподели още Карадимов. Той добави, че цялата наклонност по отношение на капиталовия интерес, която върви в Европа, е в противоположна посока, заради което и България няма по какъв начин да остане настрана от тези процеси.

„ Не може енергоносителите ви да са четири пъти по-скъпи, в сравнение с в Америка, и вие да не очаквате основни индустриални предприятия от Европа да се трансферират към Америка “, сподели още министърът на нововъведенията и растежа. Той добави, че българската стопанска система има сателитно – обслужващ темперамент на тези огромни предприятия, само че има възможност тази активност в идващите години да извършват мексикански предприятия.

„ Ние би трябвало доста ясно да ги виждаме тези рискове и оттук насетне да създадем колкото се може по-атрактивни условия, с цел да може да преодолеем тази наклонност. Тя може да бъде преодоляна “, уточни служебният министър. Според него индустриалните паркове са един от методите за превъзмогване на тази наклонност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР