В момента имаме около 750 заболели от COVID на 7-дневна

...
В момента имаме около 750 заболели от COVID на 7-дневна
Коментари Харесай

Проф. Кунчев: Хората със съпътстващи заболявания трябва да носят маски

В момента имаме към 750 болни от Коронавирус на 7-дневна база по публични данни. Това значи, че болните са най-малко 7 пъти повече. Тоест имаме към 7-8 хиляди болни действително.

Това сподели пред Нова телевизия математикът проф. Огнян Кунчев.

По думите му защото сега сме в доста динамична обстановка, поради туристическия сезон, най-хубавият метод да преценим какво ще се случи с разпространяването на Коронавирус у нас, е сравнението с другите страни.

„ В Гърция вълната продължава да се качва, към този момент гонят по 20 000 души дневно. По-успокоително е ситуацията в Австрия и Германия, където вълната през последната седмица се поукроти. В България обаче обстановката занапред ще назрява”, сподели проф. Кунчев.

„ Мисля, че този месец болните, които са от скритите цифри, ще се вдигнат най-малко до 15-20 000 хиляди. А другояче публично това, което се записва, ще бъде към 2-3000 случая. Обезпокоителното обаче е това, което не се загатва - смъртността, която е висока даже в много по-ваксинирани народи. В Португалия, която е една доста имунизирана нация, доближиха до 40 души умряли дневно. В Гърция умрелите са приблизително по 25 души дневно на седемдневна база. Това значи, че имунизацията не стопира новите разновидности на Коронавирус, преболедуването също не им работи задоволително добре. Успокоителното е, че имунизацията понижава тежките случаи”, акцентира още той.

Проф. Кунчев предложи хората със съпътстващи болести да носят маски, тъй като това е едно от средствата, които най-добре защищават от заразяване.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР