В момента има плато, в което сме разположени по брой

...
В момента има плато, в което сме разположени по брой
Коментари Харесай

Акад. Гълъбов: България е в тройката европейски държави с най-висок процент заболели

 " В момента има плато, в което сме ситуирани по брой на случаите. Броят на проучванията се усили. Резултатите, които се регистрират обаче, не слагат България в удобно състояние ", това съобщи вирусологът акад. Ангел Гълъбов по Българска национална телевизия.

" Това слага страната ни в тройката европейски страни с най-голям % болни на 100 000 население. Налице е също така преобладаване на броя на заболелите над броя на оздравелите, което демонстрира, че ситуацията при нас не е доста цветущо и се намираме в интервал на интензивно разпространяване ", разяснява той.

По отношение на имунитета на преболедувалите Covid-19, акад. Гълъбов уточни, че данните са много спорни.

Индивидуалната отбрана на хората е значима, а самостоятелният отговор при заболяване е доста друг. Има лица, които развиват антитела и те ги пазят, а също и клетъчен имунитет. Има и хора с доста слаб отговор. Надеждите са във ваксина, акцентира експертът.

По думите му, има действителна опция човек да се болести по едно и също време и с грип, и с Covid-19. По принцип, сред вирусите има резултат " интерференция ", т.е. взаимно пречене. Но към този момент няма безапелационни данни, че двата вируса не могат да нападат по едно и също време, изясни акад. Гълъбов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР