В момента има огромно предлагане с широко ценово ветрило от

...
В момента има огромно предлагане с широко ценово ветрило от
Коментари Харесай

Доц. Драганов: Туристическият бранш у нас предлага оферти за всеки джоб

В момента има голямо предложение с необятно ценово ветрило от страна на туризма за почивки за хора с всевъзможни приходи. Защото българинът първо си поглежда в джоба, по-късно гледа цените. 

Това разяснява пред Нова тв доцент Румен Драганов. 

Не е казусът в ДДС-то за туризма и ресторантьорите. Въпросът е за какво да подтикваме с нашите пари непознатия туризъм като вървим на екскурзия и отмора в чужбина. За тези компании, които изнасят хората зад граница, за тях ще се вдигне %. Няма никакъв смисъл да субсидираме с нашите пари българинът, който отива в Испания на отмора, разяснява той.

Редно е ние да облекчим нашия бизнес от налог, тъй като действително той заплаща рекламата за това чужденецът да пристигна у нас. А чужденецът като пристигна, усъвършенства българската стопанска система, тъй като употребява разнообразни услуги. Той тегли пари от банката, която не  ена хотела, употребява такси, което не е на хотела, отива в дребното магазинче, приказва по телефона. Т.е. той си дава парите на българския бизнес, само че хотела, в който е отседнал, не получава нищо. Така че почтено е българския туристически бизнес да има това облекчение от 9% на Данък добавена стойност, тъй като хотела самичък си заплаща рекламата, разяснява той.

Очаквам общо за идната година да имаме над 12 млн. чужденци, които ще посетят страната ни. Сега единствено за зимния сезон ще бъдат 1,7 млн. чужденци. А българите, които ще пътуват из България, ще бъдат над 24 млн. Тези, които пътуват интензивно, две седмици са в чужбина, само че през останалата част от времето пътуват из България, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР