В момента има натрупване на обществено очакване за резултати от

...
В момента има натрупване на обществено очакване за резултати от
Коментари Харесай

Николай Стайков: „Апартаментгейт” още не е приключил

В момента има струпване на публично очакване за резултати от битката с корупцията. Но упованията не са изпълнени. Новината за „ Апартаментгейт ” трябваше да пристигна от Финансовото разузнаване на ДАНС, а не от западна медия. Това съобщи в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич ” Николай Стайков от „ Антикорупционен фонд ”.
Сагата с „ Апартаментгейт” още не е завършила. Тя ще завърши, когато завърши проблема с терасата.

Преди няколко седмици спечелихме дело против Фонд „ Земеделие”, което бе за отвод за достъп до информация. Не ми се получава връзката с антикорупционните институции. Научихме се да задаваме въпроси, а не да излагаме обстоятелства, уточни Стайков.

" В законите има пробойни и малки врати за изплъзване. В професионалните среди Антикорупциония закон се смята за корупционен. Това е закон за приемливост към корупцията. По-некомпетентен законодел не сме имали. Не е инцидентно е основан законът за публичните поръчки. Наказателният съд е подложен в обстановка да оправдае подсъдимия ", съобщи доцент доктор Ива Пушкарова, експерт по наказателно право.

" Наблюдавам в кои случаи се самосезира прокуратурата по медийни изявления. Когато стана срутва на КТБ, Гешев пред медиите съобщи, че не е имал право да се самосезира какво се случва с банката без да има сигнал. Подадохме сигнал, само че работата по банката не стартира, а стартира по различен сигнал - на банков чиновник. Този чиновник месец след нашия сигнал е решил да подаде сигнал. Нашият сигнал е показан като втори. Този очевидец до ден-днешен не е разпитван ", споделя Николай Стайков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР