В момента има много експерти, които рекламират ползите от инвестирането

...
В момента има много експерти, които рекламират ползите от инвестирането
Коментари Харесай

Колко ще спечели един компактдиск за $5000 за една година?

В момента има доста специалисти, които популяризират изгодите от вложението в документ за депозит (CD) — и има за какво. Днешната среда с високи лихвени проценти се равнява на капацитета за огромна възвръщаемост на тези спестовни средства.

Но какво значи това за вашия портфейл? Например, какъв брой пари ще спечелите, в случай че отворите 1-годишен компактдиск с $5000? Нека създадем сметката и ще разберем.

Заключете днешната висока възвращаемост на CD в този момент.

Колко ще направи CD за $5000 за една година?

Сумата, която ще спечелите от CD за $5000, варира според от курса, предлаган от финансовата институция, която отваряте сметка при, а някои оферират доста по-високи ставки от други. Например, физическите банки имат спомагателни режийни разноски спрямо онлайн банките.

В резултат на това онлайн банките нормално оферират по-добри APY, защото могат да предадат спестяванията на клиентите си. Ако планирате да отворите компактдиск, онлайн банките са отлично място да започнете да сравнявате вашите благоприятни условия.

Три от най-възвръщаемите 1-годишни компактдискове сега се оферират от Popular Direct, LendingClub Bank и CIBC Bank USA. Ето какъв брой пари можете да очаквате да спечелите от CD на стойност $5000 от всяка институция след една година (цените за CD са настоящи към 6 ноември 2023 г.):

Popular Direct при 5,67%: $283,50 (за общо $5283,50 след една година)LendingClub Bank при 5,65%: $282,50 (за общо $5,282,50 след една година)CIBC Bank USA при 5,62%: $281,00 (за общо $5,281,00 след една година)

Важно е да запомните, че това, което печелите с CD е релативно към сумата пари, която инвестирате. Не е нужно обаче да имате $5000, с цел да инвестирате, с цел да генерирате значима възвръщаемост. Ето какво би спечелил CD от $1000 във всяка от тези институции в течение на една година: 

Popular Direct при 5,67%: $56,70 (за общо $1056,70 след една година) LendingClub Bank при 5,65%: $56,50 (за общо $1056,50 след една година) CIBC Bank USA при 5,62%: $56,20 (за общо $1056,20 след една година)

Отворете компактдиск през днешния ден, с цел да заключите най-висока цена през днешния ден.

Други аргументи да отворите компактдиск

Днешните равнища на връщане на компактдиск са впечатляващи, само че това не е единствената причина да обмислите отварянето на подобен. Има няколко други евентуални преимущества, които да вземете поради, в това число: 

Заключена ставка: компактдисковете не ви дават просто метод да се възползвате от днешните високи лихвени проценти. Те „ също оферират закрепен лихвен % за целия период, осигурявайки предвидим и постоянен източник на приходи “, споделя Камерън Бърски, старши сътрудник в Cornerstone Financial Services в Саутфийлд, Мичиган. Така че ще продължите да печелите днешната висока възвръщаемост през целия период на вашия CD, даже в случай че лихвените проценти паднат. Спестовна дисциплинираност: Когато отворите CD, вие се съгласявате да запазите парите си в сметката за целия период. Ако получите достъп до парите по-рано, може да се наложи да платите наказателна клауза за предварително изтегляне. Това може да помогне за основаването на по-дисциплинирани привички за икономисване. Безопасност: Повечето компактдискове са застраховани от NCUA или FDIC. Това значи, че в случай че банката не може да си разреши да ви върне, както е уговорено, тази застраховка ще покрие парите, които сте подали (до $250 000 на сметка, предели за всеки вложител). Без такси: CD-тата нормално не се оферират с месечни такси за поддръжка.

Отворете компактдиск в този момент, с цел да се насладите на сигурна, постоянна възвръщаемост без такси.

Долната линия

CD-та ви дават метод да превърнете днешната среда с високи лихвени проценти в огромна възвръщаемост на парите, които депозирате. Тъй като днешните цени са толкоз високи, за мнозина има смисъл да заключат цена на CD в този момент.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР