В момента има много активна инвестиционна програма на територията на

...
В момента има много активна инвестиционна програма на територията на
Коментари Харесай

Фандъкова: Надявам се в училища и болници да не намаляваме температурата

В момента има доста дейна капиталова стратегия на територията на Столична община. Въпреки рецесията, съумяваме да стартираме и да изпълняваме огромните инфраструктурни планове. Един от тях е тунелът към „ Люлин ”. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова , която ревизира почистването на Симеоновските езера на Витоша..

Фандъкова напомни, че на Люлинския тунел не е юридически ремонт от 30 години и положението му е било доста неприятно.

„ Избрахме лятото да стартираме, само че ремонтът не може да свърши толкоз бързо, тъй че значимото е, че строителните действия се извършват в период, до момента. Разчитаме с контрола, който се реализира от зам.-кмета инж. Ангел Джоргов и всички, които дават отговор за тези обекти, да продължат в период и качествено осъществяването, тъй че да облекчим придвижването ”, съобщи тя.

Фандъкова сподели, че на този стадий не знае по кое време ще се възобнови придвижването на трамвай номер 8 , само че сигурно ще е след няколко месеца.

Кметът на София сподели и дали ще бъдат изпълнени рекомендациите за понижаване на отоплението на избрани места.

„ Вече декларирахме нашето желание и проект в административните здания да бъде понижена температурата през зимата и надлежно да се понижи потреблението на електричество ”, сподели тя и уточни, че е упълномощила да се приготви съответен проект за това.

Все отново намаляването на температурата не следва да важи за учебни заведения, детски градини и лечебни заведения.

„ Трябва да създадем всичко допустимо да осигурим качествената среда, тъй като задоволително децата страдаха в хода на пандемията и отдалеченото образование, което им се отрази сензитивно и дълготрайно. Моето предпочитание е да не се наложи там да понижаваме ”, съобщи Фандъкова
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР