В момента има бум на желаещите от първа и втора

...
В момента има бум на желаещите от първа и втора
Коментари Харесай

Ангелов: Има бум на желаещи да се ваксинират

В момента има взрив на искащите от първа и втора фаза да се имунизират. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Сливен.

Той означи позитивната наклонност, че имунизираните медици сега са добре и работят, заяви trafficnews.bg.

" До момента ние съвсем бяхме завършили първа и втора фаза и от няколко дни ги започваме още веднъж. Има огромно предпочитание от медици, които още не са се ваксинирали, същото е и при учителите. Пренасочваме ваксини и на там. За мен е значимо, че успяхме да убедим хората да се имунизират. Процентът на искащите да се имунизират сега е към 63 на 100. Ако такива останат настройките на хората, до края на лятото можем да реализираме групов имунитет в страната ", предвижда проф. Ангелов.

По думите му се чака през април у нас да има доста повече ваксини, като по този начин жителите ще могат да избират.

" Хората, които са се ваксинирали, не боледуват. Някои имунизирани имат лека клинична картина - хрема, болки в гърлото, само че няма заплаха за техния живот и здраве ", посочи министърът.

Той сподели още, че ще издаде заповед, с която ще подреди всички налични дихателни апарати да бъдат сложени до болничните кревати, с цел да са в подготвеност.

По отношение на обстановката в Сливен министърът регистрира, че заетите кревати за Коронавирус заболели са 130.

Единственият проблем – в действителност по-скоро потребност, е обезпечаването на „ Ремдесивир”, който ще бъде доставен в понеделник”, увери той.

„ Наблюдаваме наклонност на заразяване на цели фамилии. Има свободни кревати на територията на лечебното заведение в града. Има всички нужни лекарства и консумативи. Сливен ще се оправи с натиска, доста младежи видях в болничното заведение, благодаря на всички млади лекари, сестри, санитари. Това ми дава уверението, че доста младежи идват да ни оказват помощ ", сподели още министър Ангелов.

По думите му е още доста рано да се приказва за удължение или разхлабване на противоепидемичните ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР