В момента има безпрецедентна криза. В Украйна видях от първо

...
В момента има безпрецедентна криза. В Украйна видях от първо
Коментари Харесай

Петков: Русия пробва да бутне кабинета, има и хора, предаващи националния интерес! САЩ ни спаси

В момента има невиждана рецесия. В Украйна видях от първо лице по какъв начин действителни ракети летят над делегацията и се взривяват в жилищна постройка на 500 метра от нас. Това сподели министър председателят Кирил Петков в послание към Американската комерсиална камара на бизнес-закуска.

" Едно е да го гледаш по малкия екран, друго е да го видиш с очите си. Невинни хора умират от експанзията на един деспот ", добави той.

" Антикорупцията е ограничение на непознати въздействия върху България и по-точно въздействие от Русия. Едни и същи хора са подготвени както да предадат националния си интерес, по този начин и това, че ресурсите ни би трябвало да бъдат употребявани за публични потребности. Битката с антикорупцията е по-голяма ", сподели Петков. 

" Изпълнявахме си всичко по контракта, само че като политически инструмент бе решено да ни пресечен газа, с цел да покажат, че в случай че не се взимат под внимание едностранните им рекомендации България няма да има газ и това държавно управление няма да издържи. Беше значимо да покажем, че никой не може да извива ръцете на демократичния свят ", изрично съобщи министър председателят.

" Когато приказваме за енергийната сигурност, би трябвало да мислим огромно и районно. Това, че газовите ни връзки могат да зареждат Украйна, това, че експортът на ток от Украйна ще понижи този към Румъния и ще понижи потребността от газ от Гърция. Има доста синергии за икономисване ", изясни той.

" Стана ясно, че с изключение на общата военна тактика на НАТО, би трябвало да мислим и за логистична тактика. Едновременно с това енергийната тактика на България бе изменена в зелената промяна. Колаборацията ни със Съединени американски щати е значима, с цел да имаме огромна инвестиция на акумулатори. Ще бъде доста огромно и значимо. Ядрените мощности също са значима тематика ", сподели още Кирил Петков. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР