В момента грип няма, но вълната от ковид няма да

...
В момента грип няма, но вълната от ковид няма да
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: По-добре без карантина за ковид, болните лъжат, за да не ги изолират

В момента грип няма, само че вълната от коронавирус няма да свърши другата седмица, а ще продължи до пик през ноември. Грипът стартира към края на годината, като най-вече случаи ще има през януари и февруари. Това съобщи основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев по Нова телевизия. Той акцентира, че в случай че хората се чудят защо да се имунизират, може и за грип, и за коронавирус, само че второто да е с приоритет.

Няма нови ограничения против коронавирус в учебните заведения, филтър на деца с признаци на заразни болести постоянно е имало и ще има, изясни доцент Кунчев. Той сподели, че здравните инспектори просто са напомнили на образователните заведения да са по-стриктни.

Той сподели също, че сега карантината за коронавирус е непотребна, тъй като разновидността на вируса, който нападна сега, не предизвиква тежки положения. “Много хора пък крият, макар че доста добре знаят, че са наранени от вируса, тъй като не желаят да бъдат изолирани ”, акцентира основния държавен здравен контрольор.

Доц. Кунчев изясни, че той и експертите са предложили отпадането на карантината, предлагането е утвърдено от държавното управление, само че би трябвало да се гласоподава и от депутатите. Народното събрание обаче е във почивка, по тази причина в случай че в един клас има едно дете с коронавирус, под карантина отива целия клас.

Той заяви също, че в лечебните заведения има под 400 пациенти с вируса, като в интензивни отделения са 30 индивида. “Няма драматизъм, няма напън върху здравната система ”, акцентира Ангел Кунчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР