В момента голяма част от проблемите в България са на

...
В момента голяма част от проблемите в България са на
Коментари Харесай

Стоянов за Асен Василев : Видя се, че не може , но пак е финансов министър

„ В момента огромна част от проблемите в България са на база на бюджета, който същият финансов министър за 2022 година беше направил. Голяма част от решенията тогава водят до проблеми, които стоят пред България. Видя се, че не може, само че в този момент отново е финансов министър. Не може да правиш бюджет по следния метод. Вместо да видиш какви доходи ще имаш и по какъв начин да ги разпределиш, ти първо решаваш какви разноски искаш да има и след това някак да стъкмиш, че ще ги има и тези доходи, с цел да влезеш в рамката ”, разяснява някогашният длъжностен министър на стопанската система Никола Стоянов по Народоосвободителна въстаническа армия.

Според него препоръчаният от Асен Василев бюджет за 2024 година е неосъществим.  И още сподели, че изрично президента Радев не е бил измамен и не е подправена вест, че се продават земи от Държавния аграрен фонд. „ Тези доходи са планувани да влязат в бюджета през 2025 година в графата „ Други ” на Министерство на земеделието. Горкият министър Вътев, който аз доста почитам и приветствам ”, посочи той.

Стоянов разяснява и рухването на изключението за България да може да създава горива от съветски първични материали. „ Със сигурност допускам, че горивата ще се повишат. Би трябвало, в този момент се употребява по-евтина суровина, сега, в който се употребява по-скъпа – разумно е да се покачат ”, съобщи той.

Бившият стопански министър сподели и графика, която изясни, че демонстрира цените на суровия нефт „ Уралс ”.

„ До началото на войната цените вървят дружно. След началото на войната внезапно стартират горивата в България да се повишават, а суровината да пада надолу. Това е по време на държавното управление „ Петков ”. Ние го заварваме пик -  3,50 лева горивата. По време на цялото държавно управление на „ Донев ” цените падат надолу непрекъснато и ги оставяме на 2,30 лева При новото постоянно държавно управление още веднъж внезапно покачване ”, безапелационен бе Стоянов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР