В момента голяма част от горите в страната се управляват

...
В момента голяма част от горите в страната се управляват
Коментари Харесай

Александър Дунчев: Голяма част от горите в страната се управляват от хора, които нямат необходимото образование

" В момента огромна част от горите в страната се ръководят от хора, които въобще нямат нужното обучение за това. " Това съобщи шефът на Изпълнителната организация по горите Александър Дунчев в изявление за bTV.

По думите му " проф. Бозуков, сегашният министър на земеделието и горите, застана твърдо зад нас и ни даде цялостен тил, с цел да няма повече напън върху Агенцията по горите. Така че сега се правят инспекции, които водят до отстраняването на корумпирани шефове на стопанства. "
 Директорът на Агенцията по горите даде обещание имена като образци за феодализация на гората Директорът на Агенцията по горите даде обещание имена като образци за феодализация на гората
Няма да премахвам никой, в случай че нямам ясни доказателства и обстоятелства за честността и възможна неучтивост. Това съобщи Александър Д...

" Направихме инспекция в ловните стопанства, при която се натъкнахме на извънредно скандални неща. Например, в ръководството на ловно стопанство " Искър " е позволена външна частна страна, която си строи хотели, хамбари и всевъзможни постройки. Прави каквото си желае, като тези здания са издигнати без каквато и да е документи. Сега новият шеф на стопанството спря строителството на всички тези градежи ", обясни Дунчев.

По думите му към този момент вдигнатите постройки най-вероятно ще бъдат съборени, щом не разполагат с позволение за градеж.

Александър Дунчев заяви още, че ще бъде основан Надзорен съвет към Агенцията по горите, както и да се предложат законодателни промени, с което да се подсигурява, че изборът на шефове в горските стопанства ще става с конкурс.

Очаква се в най-скоро време да проработи и приложение за жителите, в което всеки ще може да изпраща сигнали до Агенцията по горите, когато стане очевидец на някакво нарушаване или има информация за корупция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР