В момента г-жа Банкова не е задържана официално. Изчакваме да

...
В момента г-жа Банкова не е задържана официално. Изчакваме да
Коментари Харесай

Адвокатката на Петя Банкова: В бележките ѝ има данни, че парите от кокаина в Бургас са за купуване на изборите

В момента госпожа Банкова не е арестувана публично. Изчакваме да се вземе решение какво ще се случи с нея. Има процесуални способи едно лице да бъде в несъмнено помещение, без да бъде арестувано. В момента тя е в КПК. Това съобщи адвокатката на шефката на организация " Митници " Петя Банкова - Аделина Натина в студиото на Би Ти Ви. Вчера Банкова, заместникът ѝ Людмил Маринов и още 5 души, измежду които двама предприемачи от Хасково и митничари бяха отведени за разпит. 
Когато искаш да бъде арестувано едно лице, което публично няма заповед за задържане за 24 часа се дава призовка на всеки 2-3 часа, добави още Натина. Тя изясни, че действително на този стадий Банкова не е публично арестувана, само че е получила " задоволително " призовки. 
И двете не знаят кои са другите арестувани лица и защо става дума. Обиски както в дома, по този начин и в офиса на Банкова обаче е имало. Търсени са пари, само че такива не са открити. " Една стотинка не е конфискувана ", сподели адв. Аделина Натина. Иззети са обаче служебни документи и персонални бележки, курсовете за непознати езици на Банкова, както и контракт на брачна половинка ѝ за потребителски заем. В конфискуваните от офиса служебни документи шефката на организация " Митници " е имала написани персонални бележки за разбиването на настоящи канали за опиати и други корупционни действия - събиране на подкупи по гранични пунктове и пр. 
Това е човек, който е с високи морални качества. Г-жа Банкова направи за себе си персонален разбор. Имаше данни, които са единствено начални, а не са доказателства, че кокаинът, който неотдавна беше конфискуван в доста огромни количества в Бургас, парите от него щели да се употребяват за пазаруване на изборите. Това са първични данни, само че някой се погрижи тя да не си свърши работата до дъно, сподели още Натина.
Засега Петя Банкова не е била разпитана и се водела очевидец. По думите на юрист Натина нито тя, нито клиентката ѝ имат информация какво се случва и по какъв начин върви следствието. За да са наясно двете четяли в медиите от телефона на Аделина Натина. Действията през вчерашния ден обаче не били съгласувани с прокуратурата на Република България, към този момент е докладвано и на Софийска районна прокуратура. 
Аз поръчки за мачкане на хора не извършвам. Ако има да се свърши някаква работа – ще го направя, само че поръчки не извършвам. Това споделила самата Петя Банкова на адвокатката си. По думите на Аделина Натина Тези поръчки идвали от управлението, а Банкова е напуснала, поради шефа на ДАНС Пламен Тончев. 
От това, което тя ми показа, когато е била чиновник на ДАНС, е била принуждавана в качеството си на подобен да прави действия, които по нейна преценка не подхождат на закона. На Аделина Натина не ѝ е известно дали Банкова е подавала сигнали по случая. Затова било и командироването ѝ в Благоевград - тъй като не желала да извършва поръчки.
Натина дефинира Петя Банкова като " индивида, който постоянно е имал най-силна воля и непоносимост към корупциите ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР