В момента еврозоната е най-задлъжнялата част от ЕС. Страните от

...
В момента еврозоната е най-задлъжнялата част от ЕС. Страните от
Коментари Харесай

Румен Гечев: Еврозоната е в тежко финансово състояние. Накъде сме тръгнали?

В момента еврозоната е най-задлъжнялата част от Европейски Съюз. Страните от еврозоната са с рекордни бюджетни дефицити от 7-8-10%, рекорден дълг към Брутният вътрешен продукт. Накъде тичаме ние? Към една зона, която сега се тресе. С задължения и бюджетни дефицити, и неспособност да си пласира държавните скъпи бумаги. Даже и Германия опита преди седмица да продаде дълг за 3 милиарда евро и съумя да продаде единствено за 1 милиарда и половина. Еврозоната се намира в тежко финансово положение. Това съобщи в студиото на " Евронюз България " националният представител от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев. По неговите думи управлението на Българска народна банка е нямало смелостта да подпише личния си отчет до Народното събрание за резултатите от присъединението на България към еврозоната.
Българска народна банка изпраща апокрифен документ, неподписан памфлет. Нормално ли е националната банка на България да изпраща на Народното събрание на България документ, за който в писмото си пишат, че не бил обсъждан и утвърждаван от Управителния съвет, попита риторично депутатът.
" Обяснението е, че те се опасяват да подпишат този документ, защото в него ясно написа, че България не е подготвена и загубите са по-големи от изгодите ", счита Гечев, съгласно който в България внезапно са се навъдили доста експерти по макроикономика и еврозони.
Относно решението на народните представители за закупуването на още осем военни самолета Ф-16, депутатът от левицата е на мнение, че Военновъздушни сили на България имат потребност от ескадрила, защото заради геополитическата конюнктура актуалният състав няма по какъв начин да бъде ремонтиран в Русия и Беларус. Според Гечев обаче България подписва контракт с Пентагона, при който цената на бойните самолети не е избрана, а изтребителите са единствено на чертеж.
Американската страна може да дефинира, каквато желае цена. Няма цена на аварийните елементи и услуги. Те най-рано в първото тримесечие на идната година вероятно ще създадат първия тестови полет. Ние купуваме аероплан, който в никакъв случай не е летял. Самолетът с въоръжението коства 200 млн. $ и няма нито секунда гаранция по този незаконен контракт, счита той.
Във връзка с решението на Народното събрание за даване на военна помощ на Украйна, социалистът разяснява, че това не е помощ, а покупко-продажба. " Украинският народ ще заплаща тези оръжия ", уточни Гечев. По думите му в Украйна се води война сред Русия и НАТО. " Страните от НАТО заливат Украйна с оръжия, по този начин ли е? В армията на Украйна има съветници, специалисти от страните членки на НАТО ", добави депутатът на левицата.
Българска социалистическа партия отхвърля да поддържа изпращането на оръжие за Украйна, защото това ще удължи спора и ще докара до повече убити жители - и на Украйна, и на Русия, които са две приятелски славянски страни, акцентира проф. Гечев.
" Руската войска влезе в Украйна. Но за какво? Защото украинското държавно управление, президентът Зеленски отхвърли да извърши Минските съглашения, подписани от Украйна, Русия, Франция и Германия. Президентът на Украйна отхвърли да извърши съглашението, под което стои подписът на Украйна. И освен отхвърли, само че от 2014 година до момента по данни на Организация на обединените нации 14 000 руснаци в Украйна са избити от нацистките батальони ", съобщи Румен Гечев.
По думите му България е член на НАТО и би трябвало да извършва отговорностите си, само че НАТО не е жандармска организация. " Оправдана е отбраната на етническите руснаци в Украйна, по този начин както съгласно Съединени американски щати беше оправдана отбраната на косоварите ", отговори депутатът на въпрос дали казаното от него оправдава съветската експанзия в Украйна.
Относно опцията 48-ото Народно заседание да излъчи постоянно държавно управление, Гечев уточни, че " обстановката се трансформира в тенденция, че би трябвало да има държавно управление ".
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР