В момента Еврозоната е най-задлъжнялата част от ЕС. Страните от

...
В момента Еврозоната е най-задлъжнялата част от ЕС. Страните от
Коментари Харесай

Румен Гечев: Еврозоната е в тежко финансово състояние, накъде сме тръгнали?

В момента Еврозоната е най-задлъжнялата част от Европейски Съюз. Страните от Еврозоната са с рекордни бюджетни дефицити от 7-8-10%, рекорден дълг към Брутният вътрешен продукт – тъй че накъде тичаме ние? Към една зона, която сега се тресе. С задължения и бюджетни дефицити и неспособност да си пласира държавните скъпи бумаги. Даже и Германия опита преди една седмица да продаде дълг за 3 милиарда евро и съумя да продаде единствено за 1 милиарда и половина. Еврозоната се намира в тежко финансово положение.

Това съобщи в студиото на Euronews Bulgaria проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия. По неговите думи управлението на Българска народна банка е нямало смелостта да подпише личния си отчет до Народното събрание за резултатите от присъединението на България към Еврозоната.

Българска народна банка изпраща апокрифен документ, неподписан памфлет. Нормално ли е националната банка на България да изпраща на Народното събрание на България документ, който в писмото си пишат, че не бил обсъждан и утвърждаван от управителния съвет?

„ Обяснението е, че те се опасяват да подпишат този документ, защото в него ясно написа, че България не е подготвена и загубите са по-големи от изгодите “, счита Гечев, съгласно който в България внезапно са се навъдили доста експерти по макроикономика и Еврозони.

Относно решението на народните представители за закупуването на още осем военни самолета F-16 Block 70, депутатът от левицата е на мнение, че военновъздушните сили на България имат потребност от ескадрила, защото заради геополитическата конюнктура актуалният състав няма по какъв начин да бъде ремонтиран в Русия и Беларус.

Според Гечев обаче България подписва контракт с Пентагона, при който цената на бойните самолети не е избрана, а изтребителите са единствено на чертеж.

Американската страна може да дефинира, каквато си желае цена. Второ, няма цена на аварийните елементи и услуги. Те най-рано в първото тримесечие на идната година вероятно ще създадат първия тестови полет. Ние купуваме аероплан, който в никакъв случай не е летял. Самолетът с въоръжението коства 200 млн. щатски $ и няма нито една секунда гаранция по този незаконен контракт.

Във връзка с решението на Народното събрание за даване на военна помощ на Украйна, социалистът разяснява, че това не е помощ, а покупко-продажба.

„ Украинският народ ще заплаща тези оръжия “, уточни Гечев. По неговите думи в Украйна се води война сред Русия и НАТО.

„ Страните от НАТО заливат Украйна с оръжия, по този начин ли е? В армията на Украйна има съветници, специалисти от страните-членки на НАТО “, добави депутатът на левицата.

Българска социалистическа партия отхвърля да поддържа оръжие за Украйна директно, защото това ще удължи спора, ще докара до удължение на мъката и ще докара до повече убити жители, и на Украйна, и на Русия, това са ни две приятелски славянски страни.

„ Руската войска влезе в Украйна, добре. Но за какво влезе в Украйна? Защото украинското държавно управление, президентът – господин Зеленски, отхвърли да извърши Минските съглашения, подписани от Украйна, Русия, Франция и Германия. Президентът на Украйна отхвърли да извърши съглашението, където стои подписа на Украйна и освен, че отхвърли, само че от 2014 година до момента по данни на Организация на обединените нации 14 000 руснаци в Украйна са избити от нацистките батальони “, съобщи Гечев.

По думите му ние сме член на НАТО и би трябвало да изпълняваме отговорностите си, само че НАТО не е жандармска организация.

„ Оправдана е отбраната на етническите руснаци в Украйна, по този начин както съгласно Съединени американски щати беше оправдана отбраната на косоварите “, отговори депутатът от левицата на въпрос, дали казаното от него оправдава съветската експанзия в Украйна.

Относно опцията 48-ото Народно заседание да излъчи постоянно държавно управление, Гечев уточни, че „ обстановката се трансформира в тенденция, че би трябвало да има държавно управление “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР