В момента Европа се намира в ситуация, донякъде аналогична на

...
В момента Европа се намира в ситуация, донякъде аналогична на
Коментари Харесай

БРИКС: Как разширението на съюза може да е в полза на Европа

В момента Европа се намира в обстановка, ненапълно аналогична на тази, в която БРИКС разшири участието си предишния месец, трансформирайки се в съюз, включващ 11 страни.

Макар че разширението на БРИКС слага провокации пред Съединените щати, то предлага евентуални изгоди за Европа във връзка с усилването на комерсиалните съглашения.

Неотдавнашното включване на Иран в съюза БРИКС усложни световния пейзаж. Европа значително се е дистанцирала от Иран заради глобите на Съединени американски щати, само че това ново развиване може да проправи пътя за търговски съглашения сред европейските страни и БРИКС. Тази диверсификация на участващите страни акцентира смисъла на търсенето на позитивните аспекти в другите обстановки, защото тя би могла да улесни взаимоотношението сред Иран и Европа посредством съюза БРИКС.

Оливър Ролофс, специалист по стратегическа сигурност и връзки в AISSIC, показа вижданията си с Euro News, като съобщи :

Осъзнавайки евентуалните изгоди от последните събития, Европа има опция да усъвършенства комерсиалните си съглашения и да промени пейзажа на интернационалния импорт и експорт. Следователно Европа може да завоюва повече от разширеното си партньорство с БРИКС, в сравнение с се признаваше до момента.

За разлика от това, обстановката за Съединените щати се разграничава доста, защото БРИКС непосредствено оспорва господството на щатския $, давайки приоритет на потреблението на родните валути на страните.

Тази позиция слага алианса в съпротива на продължаващата мощ на щатския $, създавайки друга динамичност сред БРИКС и Съединените щати. Същевременно Европа е изправена пред относително по-плавен път в това отношение.

В резюме, наподобява, че Европа може повече да завоюва, в сравнение с да загуби от връзката си с блока БРИКС през идващите години.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР