В момента е в разгара си кампанията за правопис “Пазим

...
В момента е в разгара си кампанията за правопис “Пазим
Коментари Харесай

Закъснение или не?

В момента е в разгара си акцията за правопис “Пазим езика си”. Неин уредник е фондацията на президентската брачна половинка Десислава Радева, наречена “Живата вода на България”. Част от самодейността е един клип, в който буквите си приказват, а съгласните били съгласни с гласните.

Интересно е дали Радев слуша жена си. Ако е по този начин, то би трябвало да знае, че когато някой каже “А”, би трябвало да каже и “Б”. Чудесен мотив за това президентът ще има на следващия ден, на свикания от него Консултативен съвет за национална сигурност. Темата е битката с корупцията, а мотивът евентуално са свадите към така наречен “Апартаментгейт”.

По формулировка президентът би трябвало да играе от време на време и ролята на коректив на изпълнителната и законодателната власт. И в този ред на мисли декларираното с самоувереност събаряне на доверието от шефа на КПОКНПИ Пламен Георгиев и свикването на съвета ще откри позитивни оценки в обществото, написа topnovini.

Истината обаче е, че дейностите на президента са ужасяващо закъснели и ненавременни. Поради което не са нищо повече от следващия епизод във войната сред него и останалите институции.

Ако Радев бе в действителност угрижен за проблемите в битката с корупцията, трябваше да излезе обществено и да направи изказване, когато Прокуратурата изиска имунитета на народния представител от “БСП Лява България” Манол Генов.

Припомняме - прокуратурата откри, че през март 2017-а в Асеновград, при изискванията на продължавано закононарушение с пет действия, в съучастничество като съучастник с Николай Христев е провел предлагането и даването на пари на поданици на града, за да ги склони да гласоподават в негова изгода и в интерес на Българска социалистическа партия на последните парламентарни избори. Това реализира състава на закононарушението по член 167 ал.3 вр.чл.26 ал.2 вр.ал.1 от Наказателен кодекс.

Събрани бяха и доказателства и за това, че по същото време, в съучастничество с основния проектант на Община Асеновград Константин Атанасов, като подстрекател, съзнателно го склонил да извърши закононарушение - да допусне строителство, без изискуемото по чл.84, ал.1 и ал.2 от ЗКН координиране на плановата документи в предпазената територия за запазване на културно завещание – охранителна зона на колективен монумент на културата “Метошка махала “, което съставлява закононарушение по член 277а, ал.4 вр. чл.20 ал.3 вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

И в случай че Румен Радев е изпуснал един път шанса да пребори корупцията с КСНС, то той направи това още един път - през ноември. Тогава Прокуратурата изиска имунитета на шестима депутати, измежду които и Елена Йончева - някогашен прессекретар на Радев.

Тя е разследвана за пране на пари в изключително огромни размери - осъществени финансови интервенции с парични средства, присвоени от КТБ. Според проверяващите парите били прикривани посредством офшорна компания - "Далий Трейдинг Лимитид ". Йончева остана на поста в Президентството малко повече от две седмици. И до ден сегашен нe стана ясно за какво се случи тази разлъка. Официалната версия - Йончева сама поискала да напусне. Има обаче и друга - подсказано й е да напусне. Каква е истината - не знаем и до през днешния ден.

В деня, в който Цацаров изиска имунитета на Йончева, основният прокурор изиска това за общо шестима народни представители. Сред тях бе и заместник-председателят на Народното събрание и водач на ВОЛЯ Веселин Марешки. Новата българска история не помни сходен позор за зам.-шеф на Парламента. Но очевидно и това не бе задоволително за Радев.

Как тогава да не останат подозрения, че президентът реагира поради тъкмо един избран човек? Свиква ли се КСНС поради конкурент на Радев? И в случай че е по този начин - то президентът не е ли същият като тези, които подлага на критика?

Може би е извънредно време най-малко един път президентът да бъде в политиката на равнището, на което е бил като водач. И откакто закъсня извънредно доста с дейностите си - да мери с идентичен критерий всички. Само тогава речите му ще имат същинска тежест.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР