В момента е невъзможно да се коригира и преразглежда иранската

...
В момента е невъзможно да се коригира и преразглежда иранската
Коментари Харесай

Москва: Ядрената сделка с Иран не може да се преразглежда

В момента е невероятно да се поправя и преразглежда иранската нуклеарна договорка, подложена на критика от Съединени американски щати, съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков в изявление за в. "Известия ".

"В сегашната обстановка е невероятно Съвместният изчерпателен проект за дейности (по иранската нуклеарна стратегия да бъде модифициран, модернизиран, допълнен или поправен. Твърде доста събития изостриха в последно време недоверието сред Вашингтон и Техеран ", акцентира висшият съветски посланик.

Според него Съединени американски щати подхващат стъпки, които "фактически ускоряват натиска върху Иран ". "В тези условия аз персонално не мога да си показва рестартиране на договарянията ", сподели Рябков.

По думите му "ултимативните претенции на Съединени американски щати към Иран за по-нататъшни отстъпки просто не работят. Това е недопустим проект и той няма да даде резултат ".

Същевременно Вашингтон "обвинява Иран в какви ли не грехове и го подлага на критика за дейности, които по наше мнение отразяват напъните на тази страна да подсигурява личните си ползи. Вместо да водят естествен разговор, Съединени американски щати употребяват способи на шантаж ", а освен това състояние "никой няма да склони на отстъпки ", съобщи Рябков.

"Неведнъж сме изтъквали и още веднъж удостоверявам, че не трябва да се стартира договаряне на договорката отначало - това е пряк път към неуспех на съглашението ", сподели съветският посланик.



Според него този неуспех би довел до извънредно отрицателни последствия както за стабилността на режима за неразпространение на нуклеарните оръжия, по този начин и от позиция на това по какъв начин в цяла редица столици по света ще се възприема надеждността на Съединени американски щати като договарящ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР