В момента е най-важно да се стабилизира и сплоти Европейския

...
В момента е най-важно да се стабилизира и сплоти Европейския
Коментари Харесай

Германия все още не иска Балканите в Шенген


В момента е най-важно да се стабилизира и сплоти Европейския съюз, а също по този начин да се укрепи отбраната на външните граници, счита министърът на вътрешните работи на немската пповинция Долна Саксония Борис Писториус в изявление за ДПА.

Министрите на вътрешните работи на немските федерални провинции са срещу предлагането на ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер за разширение на Шенгенското пространство за свободно придвижване. В момента тази стъпка е нецелесъобразна, съобщи още Борис Пистоиус, който е член Германската социалдемократическа партия.

„ Докато не стане ясно по какъв начин ще организираме надеждната отбрана на европейските граници, ние не можем да одобряваме още страни в Шенганската зона “, безапелационен е Писториус. Новите страни могат да основат същите проблеми, които сега основават страните, граничещи с участниците в Шенгенското съглашение, уверен е вътрешният министър на Долна Саксония. Според него в този момент е доста по-важно да се стабилизира Европейския съюз и още веднъж да се сплотят европейските страни.

В предложенията на Юнкер има избран капацитет, само че обособените елементи на този проект би трябвало да се подложат на сериозен разбор , счита вътрешният министър на провинция Саксония и член на Християн-демократическия съюз Маркус Улбиг.

На собствен ред министърът на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман от Християн-социалния съюз е уверен, че разширението на Шенгенската зона е допустимо единствено след „ доста строга инспекция “ на следващия претендент. В Шенгенското съглашение към този момент вземат участие страни, „ които не могат и не желаят да пазят външните граници “ на Европейски Съюз.
На 13 септември Жан-Клод Юнкер излезе пред Европарламента с годишно обръщение " За положението на Евросъюза ". Той съобщи, че са нужни преобразувания на административните структури на организацията. Юнкер предложи да се вкара единната валута на цялата на територия на Европейски Съюз и да се разшири Шенгенската зона, като в нея се включат балканските страни България, Румъния и Хърватия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР