В момента е най-важно да се стабилизира и сплоти Европейския

...
В момента е най-важно да се стабилизира и сплоти Европейския
Коментари Харесай

Германия: Разширяването на Шенген с Балканите е нецелесъобразно


В момента е най-важно да се стабилизира и сплоти Европейския съюз, а също по този начин да се укрепи отбраната на външните граници, счита министърът на вътрешните работи Долна Саксония Борис Писториус.

Министрите на вътрешните работи на немските федерални провинции са срещу предлагането на ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер за разширение на Шенгенското пространство за свободно придвижване. В момента тази стъпка е нецелесъобразна, съобщи членът на Германската социалдемократическа партия Борис Писториус в изявление за ДПА.

„ Докато не стане ясно, по какъв начин ще организираме надеждната отбрана на европейските граници, ние не можем да одобряваме още страни в Шенганската зона “, безапелационен е Писториус. Новите страни могат да основат същите проблеми, които сега основават страните, граничещи с участниците в Шенгенското съглашение, уверен е вътрешният министър на Долна Саксония. Според него в този момент е доста по-важно да се стабилизира Европейския съюз и още веднъж да се сплотят европейските страни.

В предложенията на Юнкер има избран капацитет, само че обособените елементи на този проект би трябвало да се подложат на сериозен разбор, счита вътрешният министър на провинция Саксония и член на Християн-демократическия съюз Маркус Улбиг.

На собствен ред министърът на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман от Християн-социалния съюз е уверен, че разширението на Шенгенската зона е допустимо единствено след „ доста строга инспекция “ на следващия претендент. В Шенгенското съглашение към този момент вземат участие страни, „ които не могат и не желаят да пазят външните граници “ на Европейски Съюз.

На 13 Жан-Клод Юнкер излезе пред Европарламента с годишно обръщение За обстановка в Евросъюза. Той съобщи, че са нужни преобразования на административните структури на районната организация. Юнкер предложи да се вкара единната валута на цялата на територия на Европейски Съюз и да се разшири Шенгенската зона, като в нея се включат балканските страни България, Румъния и Хърватия. /Дойче Веле
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР