В момента е меко казано криза. Когато е война, се

...
В момента е меко казано криза. Когато е война, се
Коментари Харесай

Николов: Европа без Газпром не може да оцелее, имаше неадекватна политика

В момента е меко казано рецесия. Когато е война, се търси оптимално позитивният резултат, това, което е оставено, с изключение на съответните предложения и решения, е и по какъв начин да се стигне до решение. Офертата за 7-те танкера е разграничена на две елементи. Ангажиращата е за първите три, по-късно идващите четири ще дойдат през 2023г., само че те могат да бъдат отказани. Има къде да се разтоварят. Подсигурено е през октомври къде да се разтоварят. Изключително грозно е да се работи със страховете на хората предизборно. Питали сме безспорни всички, в случай че някой е могъл да предложи различно решение - да заповяда и да каже. Дори и да не може да бъде разтоварено на различно карго, каргата може да бъдат изкупени назад или продадени с облага за сдружението. Това сподели министърът на енергетиката в оставка Александър Николов в ефира на Българска национална телевизия.

" Ако войната в Украйна завърши, има голям късмет цените да се намират в друга повърхност и цената още веднъж да падне. Договорът е с щатска компания. Оставяме информацията налична за сдружението, с цел да може да я види и идващият министър. Цената е с 30 $ по-евтина от европейски хъб. Цената да бъде коментирана, когато се подписа контракта, с цел да не се поставя съответната цифра в този момент, не за друго, а с цел да приказваме за по-конкретни числа ", добави той.

" При първата аудиенция в Щатите се обсъждаха настоящата рецесия в Европа и дълготрайни контракти. Планирането на доставката на енергийни запаси е доста необятна рамка. Тогава говорихме за контракт за 2025-2026г. Как действа бизнесът? Разработката на нови залежи става, когато се ангажираме с дълготраен контракт ", разяснява министърът на енергетиката.

" Изказване от дипломат за енергиен запас значи, че природният газ от дълго време не е енергиен запас, а политически инструмент. Последното предложение по отношение на съществуващия контракт сред Булгаргаз и Газпром е от страна на Булгаргаз към Газпром износ. Няма нещо, което Булгаргаз да може да го направи в допълнение. Последният анекс, който е препоръчан идва от Булгаргаз ", сподели Николов.

" Ако погледнем в по-широк проект Европа без " Газпром " не може да оцелее. Ако е единствено за България, в случай че договорът, който го има сега, се извършва, България ще се оправи. Европа е принудена поради несъответстващата си политика през тези 10 години да търси бързи решения, само че бързи решения няма ", разяснява той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР