В момента два от мобилните оператори не могат да вдигнат

...
В момента два от мобилните оператори не могат да вдигнат
Коментари Харесай

Виваком ще може да увеличи цените на абонаментните си планове

В момента два от мобилните оператори не могат да вдигнат и с една стотинка таксите си, заяви пред публицисти в Народното събрание вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. Тя изясни, че мобилните оператори са изпратили на своите клиенти известие, че ще вдигнат цените от февруари, само че това тяхно желание е спряно със заповед на Комисията за отбрана на потребителите към Министерството на стопанската система и промишлеността.

" Причината е, че два от операторите - " Теленор " и " А1 ", пробваха нарастване на таксите за две години, със задна дата - за 2021 година и 2020 година Те нямат право на това, тъй като в договорите, които са подписали с потребителите, написа, че имат право единствено веднъж за една година да подвигат таксите ", уточни министърът и дефинира това като нелоялна комерсиална процедура. " Издадохме заповед, с която забранихме това да се случва, и тази заповед я въведохме в така наречен авансово осъществяване. В момента не могат да усилят и с една стотинка таксите ", посочи тя. " Виваком " не предстои на тази заповед, защото не е поискала нарастване за 2021 година и за 2020 година, а единствено за 2021 година, посочи Нинова.

В сряда двата оператора са обжалвали заповедта по правосъден ред. По думите й, до момента в който не излезе правосъдното решение, те не могат да усилят цените на мобилните телефони с една стотинка.

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова разяснява тематиката пред публицисти в Народното събрание преди първата среща на експертния съвет на ръководещата коалиция за законодателни промени, които да регламентират активността на колекторските компании.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР