В момента държавата има нужда от впрягане на целия експертен

...
В момента държавата има нужда от впрягане на целия експертен
Коментари Харесай

Проф. Сербезова не отрече, че ще става здравен министър

" В момента страната има потребност от впрягане на целия експертен капацитет, политически капацитет, предоставяне на заем на доверие, на благосклонност “, сподели пред БНР проф. Асена Сербезова, ръководител на Българския фармацевтичен съюз. " Всеки би трябвало да способства “, уточни Сербезова, чието име е посочено като потенциална кандидатура на Политическа партия за здравен министър.

" Не знам дали е ужасно, само че е извънредно основно. Основна полезност на индивида е здравето “, разяснява проф. Сербезова, запитана за какво никой не желае да се нагърби да оглави Министерството на здравеопазването. Тя не удостовери, само че и не отхвърли появилите се информации, че е готвена за здравен министър

" От години съществуват проблеми в системата, за които всички приказваме. За едни и същи проблеми приказваме от 15-20 и повече години. Част от тези проблеми не намират своето решение, в противен случай – усложняват се “, съобщи проф. Сербезова в предаването " Преди всички “.

По време на здравната рецесия част от тези проблеми съгласно нея са придобили уродливи контури.

Всяко решение би трябвало да бъде взето при баланс на опасности и ползи – по този начин Асена Сербезова отговори на въпроса дали идващият здравен министър следва да предприеме някакво стягане на противоепидемичните ограничения. Според нея всяко решение в тази сфера би трябвало да се взема въз основа на съществени разбори.

" Но акцентът няма да е единствено върху Covid-19. България е с най-висока обща смъртност от всички страни в Европейски Съюз. През последните години – от 2010 до 2019-а, няколко следващи години сме преди всичко по обща смъртност “, акцентира тя.  

Нужно ли е в последните дни на служебния кабинет да се вземат ограничения по отношение на педиатричната болница, попита още проф. Сербезова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР