В момента COVID е с широко разпространение, платото вече е

...
В момента COVID е с широко разпространение, платото вече е
Коментари Харесай

Проф. Христова: COVID бавно си отива, за да дойде отново през пролетта

„ В момента Коронавирус е с необятно разпространяване, платото към този момент е подминато и случаите понижават. Вирусът постепенно си отива, с цел да пристигна напролет ”. Това сподели пред Нова телевизия проф. Ива Христова, шеф на НЦЗПБ.

По думите й хората към този момент са привикнали да живеят с Коронавирус, а вирусът се е трансформирал и е станал част от нашето съществуване.

„ Следва да приемем това заболяване като част от сезонните вируси ”, безапелационна бе тя.

Проф. Христова посочи, че отпадането на карантината, което бе признато предходната седмица от Народното събрание, е предложение на Министерството на здравеопазването, което e взето след съществено разискване в експертните препоръки.

Тя изясни, че по предписание коронавирусната зараза постанова да си останем у дома, с цел да дадем на организма си опция за отмора, като 5 дни е срокът, в който можем да се възстановим напълно.

Вирусологът уточни още, че все още данните за остри респираторни болести демонстрират пикови стойности.

„ Те са към 2300 на седмица, откакто бяха 1900 преди три седмици. Огромният дял измежду тях е Коронавирус ”, акцентира проф. Христова.

Тя засегна и тематиката за сезонния грип, като посочи, че в края на месеца се чакат първите случаи.

„ Постепенно те ще се покачат през декември, всеобщото разпространяване на грипа ще бъде януари и февруари ”, предвижда шефът на НЦЗПБ.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР