"В момента бюджетът е най-доброто, което можем да направим при

...
"В момента бюджетът е най-доброто, което можем да направим при
Коментари Харесай

Петков: Ще има повече пари за хората след реформите в бюджета

"В момента бюджетът е най-хубавото, което можем да създадем при съществуващата обстановка. Всички промени би трябвало да стартират да се случват. На шестия месец продължаваме и вкарваме актуализацията. След промените ние няма да понижаваме бюджетите. Увеличавайки успеваемостта, ще има повече пари, които ще отиват при хората ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков в Народно събрание, в деня на гласуването на плана за план-сметката.

Петков разясни, че бюджетът е разискван и със синдикатите при срещата им във вторник.

"Това говорихме и с “Огнеборец” - желаеме да дадем повече пари на хората на първа линия. Бюджетът няма да бъде понижен. Ще вдигнем успеваемостта. Това, което сме предложили, е в съгласуваност с съдружното съглашение. Сега вършим този бюджет, който мисля, че е доста добър. Увеличаваме заплатите на учителите и няма да има хора под линията на беднотия. Това ще кажа и на протестиращите ", сподели още Петков.

Премиерът разяснява и протичащото се по оста Русия - Украйна.

"България оттук насетне е доста явен сътрудник в Европейски Съюз и НАТО. Силата на тези съюзи е да се приказва с един глас. Ние имаме вяра в целостта на Украйна, имаме вяра, че всяка страна – в тази ситуация - Русия, в случай че влезе с танкове в непозната страна, това е нарушение на интернационалното право. Солидарни сме с тези наказания и по едно и също време с това подготвяме нашата система, с цел да имаме разновидности да не оставаме без енергийни източници. Гледаме българския интерес, само че имаме едно общо мнение по въпроса ", съобщи Кирил Петков.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР