В момента боевете в Украйна са в задънена улица, тъй

...
В момента боевете в Украйна са в задънена улица, тъй
Коментари Харесай

Директорът на украинското ГРУ: Русия е в задънена улица на бойното поле, никоя от страните няма сили за настъпление

В момента боевете в Украйна са в задънена улица, защото нито Украйна, нито Русия могат да реализират забележителен прогрес, съобщи ръководителят на украинското военно разузнаване (ГРУ) Кирило Буданов в изявление пред BBC . По думите му, Киев чака доставката на по-модерни оръжия от Запада, тъй като " обстановката е в задънена улица “.

След като украинските войски превзеха южния град Херсон през ноември, множеството от най-ожесточените борби бяха към Бахмут, в източната област Донецк. На други места съветските сили наподобява са в защита, до момента в който зимата забави темпото на сухопътните интервенции на Украйна по фронтовата линия от близо 1000 километра.

Буданов твърди, че Русия " в този момент е изцяло в задънена улица “, понасяйки доста обилни загуби, и счита, че Кремъл е решил да разгласи нова готовност на наборници. Но, добави той, украинските сили към момента нямат запаси, с цел да продължат напред в голям брой области.

" Не можем да ги победим във всички посоки изцяло. Нито те могат “, сподели той. " С огромно неспокойствие чакаме нови доставки на оръжия и идването на по-модерни оръжия. “

По-рано този месец, след поредност от съветски военни неуспехи, украински публични лица предизвестиха за опцията за нова сухопътна атака на силите на Москва от Беларус при започване на 2023 година Натискът, споделиха те, може да включва втори опит за завладяване на столицата Киев, и да включва десетки хиляди резервисти, които се образоват в Русия.

Буданов обаче отхвърли дейностите на Русия в Беларус, в това число придвижването на хиляди бойци, като опити да накара Украйна да отклони войските от бойните полета на юг и изток на север.

Откакто превзеха Херсон, украинските сили водят брутални борби с съветските войски към Бахмут, в окопна война, която се съпоставя с Първата международна война. За Русия завладяването на града би нарушило снабдителните линии на Украйна и би отворило маршрут за нахлуване към други украински замъци на изток, в това число Краматорск и Славянск.

Офанзивата, сподели Буданов, се води от ЧВК Вагнер.

Далеч от бойните полета, Русия организира безмилостна въздушна акция от средата на октомври, обсипвайки сериозната инфраструктура на Украйна с ракети и дронове, оставяйки милиони без електричество, отопление и вода. По думите на Буданов, ударите евентуално ще продължат, само че допусна, че Русия няма да може да издържи равнището на офанзивите заради намаляващите ракетни запаси и неспособността на съветската промишленост да ги попълни.

Войната може да е в задънена улица към този момент, само че Буданов е безапелационен, че Украйна в последна сметка ще си върне цялата територия, в това число Крим, полуостровът, който Русия анексира през 2014 година Той планува Украйна да се върне към границите си от 1991 година, когато беше оповестена независимостта с разпадането на Съветския съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР