В момента Беноа Пер е №164 в света. Тази позиция

...
В момента Беноа Пер е №164 в света. Тази позиция
Коментари Харесай

Беноа Пер: Пиех много, но вече имам различна настройка


В момента Беноа Пер е №164 в света. Тази позиция не кореспондира с опциите на някогашния топ 20 състезател, само че е такава, с каквато свикнахме в последните две години. Години, изпълнени с проблеми за постоянно скандалния французин. Играта в конюнктура на пандемия без аудитория по трибуните повлия много на Пер, а неприятните резултати продължиха и през 2022-а.

Самият той признава, че е бил „ заседнал в калта “ и не е успявал да откри нужната мотивация. Ранкингът му го принуди да слезе на по-ниското равнище, Чалънджърите. Там Пер претърпя някои ранни загуби, само че извоюваната купа в мексиканския град Пуерто Валарта наподобява е трансформирала доста неща за него в положителна посока.

Постепенно французинът намира увереността си и това към този момент си пролича на Мастърса в Монте Карло. Той получи уайлд кард от уредниците за квалификациите, а в първия кръг в профил Грегоар Барер.

След този триумф той описа за измененията към него в последните седмици. „ Казах си, че би трябвало да спра да пия. Направих детокс. Не, че съм бил пияч, само че пиех доста. Харесваше ми, пиех прекомерно доста, когато бях на празненство. Нямах мярка. Всичко това ми се отплаща: Успях да смъква няколко кила “, споделя Пер.

Приятел в тура е индивидът, който му оказва помощ да излезе от сложния миг. „ Всичко се промени на 28 февруари тази година във Вако. Не намирах мотивация. Казвах си, за какво играя Чалънджър шампионати в университет пред двама души? Медитирах доста и имах доста дълъг телефонен диалог с майка ми. Напуснах за Пуерто Валарта с изцяло друго мислене. Никола Маю може да го удостовери, той също ми оказа помощ доста след първия кръг (в Мексико), когато трябваше да избавям мачбол. “

В последна сметка Пер завоюва въпросния шампионат, а оттова нещата се развиват положително. Победите над Хайс Брауер и Танаси Кокинакис в квалификациите в Маями също потвърдиха това.

Той е доста благополучен и от получената покана за присъединяване в Монте Карло. „ По време на Covid шампионата споделих неща, които не бяха доста хубави. Казах, че кортът е като гробище, само че желаех да прибавя, че това е най-красивият шампионат в света. Въпреки това с сътрудника ми взехме решение да изпратим молба за уайлд кард и отговорът ме разчувства. “

Завръщането му измежду най-хубавите може да продължи в неделя, когато в мач за влизане в главната скица ще срещне Алексей Попирин.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР