>В момента банковите ни сметки са блокирани от Енергото заради

...
>В момента банковите ни сметки са блокирани от Енергото заради
Коментари Харесай

Енергото блокира сметките на Тубдиспансера

>
В момента банковите ни сметки са блокирани от Енергото поради неплатени отговорности, посочи той. Не можем да ограничим използването на ток в стационара, изключително през студените месеци, призна доцент Ганчев. Той сподели също, че лечебното  заведение дължи пари и за храненето на болните, което е част от лечебния развой. Всеки от пациентите получава обяда и вечерята си във вакуумирани опаковки, каквито са най-съвременните условия.

Простите сметки демонстрират, че действителните разноски за 1 болен са към 100 лева, до момента в който Министерството на финансите отпуска единствено 38 лева Останалите 62 лева би трябвало да търсим и намерим сами, което е задача съвсем невъзможна, изясни доцент Ганчев. За следващата година имаме уверението, че страната ще отпусне повече пари за така наречен леглоден, казусът е по какъв начин да свържем двата края през 2019 година, добави той.

Според шефа община Варна оказва помощ със средства, само че това не се отнася за другите общини от региона и отвън нея. Имаме няколко пациенти от Вълчи дол, приходи обаче от там няма и не е имало, добави той.

Всяка година на Тубдиспансера във Варна не доближават сред 600 000 - 700 000 лева Подобно е ситуацията и в сродните лечебни заведения в Бургас, Русе, Пловдив и София. Редно е страната да обезпечи нужните средства, още повече, че заболяемостта от туберкулоза не понижава и от нея са наранени всеки 30 на 100 000 души у нас.

Над 200 души са се възползвали от безплатните прегледи в Тубдиспансера през предходната седмица. Двама от тях са дали позитивни проби за болестта и са настанени за лекуване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР