В момента българският футбол няма представител във френските Лига 1

...
В момента българският футбол няма представител във френските Лига 1
Коментари Харесай

Млад българин чака дебют в Лига 2

В момента българският футбол няма представител във френските Лига 1 или Лига 2, откакто Мартин Кавдански се раздели с тима на Клермон. Но това може да се промени, в случай че един роден на 12 януари 2000-ата година българин се пребори за титулярно място в клуба си. Роден във френския град Лимож, само че от български родители, младият бранител Симеон Петров към този момент в два мача беше включен в групата на мъжете на втородивизионния Газелек Аячо. Младокът, който играе в центъра на защитата на юношите (старша възраст) на Газелек Аячо, беше потърсен от влиятелното списание Онз Мондиал. Момчето споделя, че е роден във френския град Лимож и е почнал в локалния едноименен клуб своя футболен път, където е останал до 17-годишна възраст. И защото Лимож е в пета лига (Национал 2), той се мести на остров Корсика в Газелек Аячо, който влезе от трета във втора дивизия.

" Никога не съм играл футбол в България, просто тъй като моите родители живеят във Франция. Роден съм в Лимож, където фамилията ми живее и най-логичното е да стартира кариерата си в локалния клуб. Ходя си в България само за празници и ваканции. Ако приказваме за футбол, в никакъв случай не ми се е налагало да предпочитам дали да играя за България или за Франция. За мене ще бъде чест да играя за която и да е страна. Но за момента не ми се е налагало да върша собствен избор, нямам и искания, споделя още Симеон Петров, който е бил включен в групата на Газелек Аячо за срещите с Оксер и ФК Париж.

През сезон 2017/2018 пък записва дебюта си в мъжкия футбол с тима на Лимож в пета лига против Стад Бриошен, като се появява най-после за три минути. " Не съм бил издирван нито от федерацията на Франция, нито от тази на България да играя за юношеските национални тимове. Имахме един дребен диалог с сътрудника ми да бъда извикан на лагер с тима до 19 години на България. Но това нищо не значи, споделя още бранителят, който е висок 190 см. Относно стила на игра Симеон Петров има своя кумир и това е Върджил ван Дайк, на който се стреми да подражава като държание на терена.

Отборът до 19 години на Газелек Аячо играе в група D на националното състезание на Франция в тази възрастова група. Националното състезание се организира в четири зони, след което първите два тима от всеки поток играят от четвъртфинали до финала на елиминации за купата, която се назовава Купа Гамбардела. В своя поток Газелек Аячо е на 14-о място единствено с 8 точки, а за първите две места спорят колоси като Монпелие, Сент Етиен, Монако и Тулуза.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР