В момента българската граница изглежда много по-добре от момента, в

...
В момента българската граница изглежда много по-добре от момента, в
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: За 10 години щатът на "Гранична полиция" е намален с 1300 души

В момента българската граница наподобява доста по-добре от момента, в който я открих, съобщи служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев при чуването му в Народното събрание по отношение на подхванатите ограничения по защита на границата и оправянето с потока от незаконни имигранти.

" Завишеният мигрантски поток няма да понижава, има справедливи фактори, които го образуват и наклонността най-вероятно за жалост ще бъде към увеличение на този поток вместо понижаване на натиска към външната ни граница, която е външна граница и на Европейски Съюз ", акцентира той.

По думите му предотвратените опити за навлизане на границата през тази година до 9 ноември 2022 година са на 143 477 лица. За цялата 2021 година са 40 хиляди лица, уточни министърът за съпоставяне.

" При целия този голям напън българската полиция се оправя доста добре с него, само че, за жалост, нашите гранични служители на реда пазят с телата и заплащат с телата си цената на това, че границата не е добре механически обезпечена ", разяснява Демерджиев. Той уточни, че са подхванали всички ограничения, тъй че техниката да оказва помощ на граничните служители на реда и да ги пази, " тъй че не те да станат цели и загради с телата си ".

" За последните 10 години щатът на " Гранична полиция " е понижен с към 1300 индивида. Това води до ексклузивен труд и полагане в други структури на Министерство на вътрешните работи, до включване в защитата на българската граница на военнослужещите, само че проблемите там са, че хората, които идват не познават проблемите на границата, по този начин както граничните служители на реда, не познават региона, не познават методите, употребяват други тактики, те са подготвени по различен метод ", сподели Демерджиев пред депутатите.

" Стартирахме публични поръчки за това, само че и част от сегашните коли са в тежко положение. Необходими са високопроходими коли, а не такива с 300 коня мотор, подобаващи за пътища, тъй като моторите им не устоят повече от 25 хиляди км. Пътищата в пограничната зона е в извънредно положение, по тази причина насочихме сили да създадем работилница в Елхово, която да ремонтира колите, които се чупят всекидневно ", изясни министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР