„В момента България, Европа, а и целият свят, се намират

...
„В момента България, Европа, а и целият свят, се намират
Коментари Харесай

Филип Попов: Няма логика служебният кабинет да задължава България с милиарди за нови Ф-16

„ В момента България, Европа, а и целият свят, се намират в рецесия. На фона на растящите цени на енергоносителите, нуждата и безапелационната потребност от финансиране и подкрепяне на семействата и бизнеса, няма по какъв начин да сме съгласни един длъжностен кабинет да задължава България, да задължава всеки един български жител с обществени средства, да се харчат милиарди за нови 8 самолета Ф-16. “

Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Филип Попов в ефира на NovaNews.

От левицата не отхвърлят нуждата от модернизиране на българската войска, само че декларират, че длъжностен кабинет не трябва да взема такива стратегически решения. „ Те би трябвало да бъдат оставени на последващо постоянно държавно управление. По Конституция служебният кабинет е предназначен да приготви провеждането на предварителни парламентарни избори и да взема най-неотложните решения пред страната. Няма никаква логичност за тези два месеца служебният кабинет да задължава България с милиарди “, безапелационен е той.

По тематиката с износа на оръжия за Украйна Филип Попов съобщи: „ Служебният министър на стопанската система, който твърдеше, че се изнася оръжие за Украйна, който даже имаше персонален претекст към Корнелия Нинова, защото тя с право го беше отстранила от управителна позиция, също удостовери, че няма експорт на оръжие за Украйна. Така че тази дъвка, която се опитваха да пуснат в общественото пространство, се удостовери, че е далавера “, разяснява социалистът.

Попов счита, че най-правилното социологическо проучване ще бъде след 2-ри октомври. „ Не мисля, че Българска социалистическа партия губи своята поддръжка, в противен случай. Българска социалистическа партия в тази коалиция е единствената, която резервира доверието си, даже го увеличи, точно със своята държавническа позиция, със обществената политика - за първи път има 23 милиарда за обществени разноски, с позициите ни във връзка с Русия и съветския газ “, счита социалистът.

Във връзка с присъединяване на тримата министри от левицата в служебния кабинет Филип Попов съобщи: „ В Устава ясно е записано, че всеки социалист, който е поканен да взе участие в държавно управление, следва първо най-малко да уведоми органите на партията. Затова ясно декларирахме позиция, че тези членове на Българска социалистическа партия, не съставляват Българската социалистическа партия “, заключи той.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР