В момента Австрия спира България за Шенген да получи това,

...
В момента Австрия спира България за Шенген да получи това,
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Австрия спира България за Шенген, въпреки че сме изпълнили критериите многократно

В момента Австрия стопира България за Шенген да получи това, което е заслужила. Критериите са изпълнени голям брой пъти. Това сподели в " Денят стартира " Атанас Пеканов - някогашен вицеприемер по ръководство на европейските средства.

 

" Вътрешно политически въпроси, огромният растеж в известността на крайната десница в Астрия бутат канцлера и други от министрите към момента да постановат това несъгласие " - разяснява той.

 

По отношение на измененията в Конституцията той дефинира като положителни стъпки промените в Съдебната система. Не схваща обаче какви са претекстовете за промените при назначението на длъжностен кабинет.

 

" Това, че е безотговорен служебният кабинет - това е една нелепост ", безапелационен е той.

 

" Според мен сглобката ще е безконечна и няма да има повече служебни кабинети. Ако помислим за служебните кабинети, дано да си помислим какво щеше да стане през 1997 година, в случай че сегашните правила бяха в действие. Дали щеше да е по-добре тогава президентът Стоянов вместо Стефан Софиянски да назначи да вземем за пример акад. Сендов? ", по този начин някогашният длъжностен вицепремиер Атанас Пеканов разяснява конституционните промени по Българска национална телевизия.

" Който има конституционно болшинство, има право да промени конституцията в интереса на българските жители или в личните си ползи, това ще преценим ", сподели още той.

 

" Най-интересно ми е какво щеше да стане през 2017 година, в случай че президентът Радев не можеше да назначи проф. Огнян Герджиков, а трябваше да назначи Мая Манолова, която беше омбудсман? ", разяснява Пеканов.

 

" Публична загадка е, че когато падна държавното управление на Кирил Петков, той описа на всички в Европа по какъв начин мафията го е свалила, а в този момент ръководи с тъкмо тази същата мафия ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР