В момента американските военни обучават украинските войски да работят с

...
В момента американските военни обучават украинските войски да работят с
Коментари Харесай

САЩ обучават украинци в бивша база на нацисткия Вермахт

В момента американските военни образоват украинските войски да работят с нови гаубици, безпилотни самолети и друго съоръжение, доставено от НАТО, на полигона Графенвьор в Южна Германия, удостовери в сряда ръководителят на 7-ото армейско командване по образованието.

 

Бригаден военачалник Джоузеф Хилбърт съобщи пред кореспонденти, че през последните седем години американските военни са обучили над 20 000 украински бойци в очакване на спор с Русия.

Графенвьор, ситуиран в Източна Бавария, в началото е издигнат от Имперска Германия преди Първата международна война. През 1938 година той е уголемен от Вермахта и употребен за упражняване на тактиката " блицкриг ". Американските военни го окупират през 1945 година и от този момент го ръководят.

В сряда Хилбърт удостовери по-ранни известия, че военнослужещи от Националната армия на Флорида образоват украинци на новите гаубици M777, изпратени от Съединени американски щати като военна помощ за Киев.

 

 

Първата група, която съгласно формален представител на Пентагона в понеделник наброява 170 инструктори, към този момент се е завърнала в Украйна, а други 50-60 сега приключват образованието си, сподели Хилбърт.

" Те схващат по какъв начин да работят с него и да го употребяват допустимо най-ефективно сами и в сходство със личната си тактичност и теория ", сподели Хилбърт, визирайки новия хардуер. Той назова украинците, пристигнали в Германия за образование, " безусловно стимулирани, необикновено професионални ", съгласно мнения, обявени от Bloomberg News.

 

 

Хилбърт разкрива, че през последните седем години Съединени американски щати са похарчили към 126 млн. $ за образование на украинските войски, в това число за построяването на цяла база в Западна Украйна за тази цел. До януари 2022 година в Украйна са били подготвени към 23 000 бойци, сподели той. От 2015 година насам силите на Киев са взели участие и в " над дузина " огромни учения с американските войски в Германия.

 

 

Напрежението сред Украйна и Русия стартира, откакто през февруари 2014 година подкрепеният от Съединени американски щати прелом в Киев смъкна демократично определеното държавно управление, което провокира референдум за присъединение към Русия в Крим и оповестяване на самостоятелност в източните райони Донецк и Луганск.

 

" Най-лошото нещо, което руснаците направиха, беше да ни дадат осем години за подготовка ", сподели Хилбърт пред кореспонденти, като добави, че украинските войски са взели драговолно американското образование и са построили ефикасен корпус от сержанти.

 

Подполковник Тод Хопкинс от Националната армия на Флорида съобщи, че подразделението му е възнамерявало обучение на равнище дивизия в Украйна, когато е пристигнала заповедта да се изтегли. Около 160 членове на FNG напуснаха Украйна преди ескалацията на военните дейности с Русия на 24 февруари.

Хопкинс съобщи, че ФНГ се е съсредоточила върху построяването въз основата в Яворов, с цел да може да организира образование на равнище бригада.

 

На 13 март Русия насочи към базата крилати ракети, като унищожи огромна част от нея. Москва съобщи, че при удара са убити до 180 задгранични наемници; украинските публични лица оповестиха за 40 убити и 130 ранени украински бойци.

 

Хилбърт и Хопкинс обявиха, че не е имало никакви проблеми с напредването на дребни групи украински бойци до Германия и назад, само че признаха, че самото образование е основало някои провокации, като да вземем за пример нуждата да се употребяват преводачи.

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР