В момента Amazon не може да се оплаче от липса

...
В момента Amazon не може да се оплаче от липса
Коментари Харесай

Тайните проекти на Amazon! Сред тях е и лечение на рака

В момента Amazon не може да се оплаче от липса на средства. Нейният създател Джеф Безос даже стана най-богатият човек в модерната история. Като всяка огромна компания обаче Amazon не разчита единствено на главния си бизнес. Напротив, компанията влага интензивно в различни планове и сходно на Гугъл има цялостен скришен отдел, който се занимава само с създаването и тестването на нетипични за главния бизнес на Amazon хрумвания, оповестява CNBC, представен от vesti.bg.
Групата се споделя Grand Challenge ( " Грандиозно предизвикателство " ) и е управлявана от Бабак Парвиц, който преди този момент е бил в тайния отдел Гугъл X и е основател на очилата за добавена действителност Гугъл Glass. През 2014 г, Парвиц напуща Гугъл X точно, с цел да оглави Grand Challenge.
Може би по тази причина и името Amazon X също от време на време се употребява за Grand Challenge, както и кодовото име 1492. Екипът тества и преглежда най-различни хрумвания. От планове, които може да подобрят бизнеса на Amazon, да вземем за пример по-бързи и качествени доставки, до напълно разнообразни действия като поддръжка на здравни картони и даже търсене на лекувания за ракови болести.
В коментар за CNBC Amazon нарушава типичното си безмълвие и удостоверява, че фактически има подобен независим отдел, който се управлява от Парвиц, който е с поста вицепрезидент.
Медицината е значим фокус на Grand Challenge. Отделът работи с теоретичен център в Сиатъл и се пробва да употребява машинно образование, с цел да може да предотврати появяването на рак и да форсира намирането на лекуването му.
Друг план е създаването на виртуални здравни картони. Те се съхраняват в " облак ", като системата може да следи за неточни или неверни диагнози и да алармира за това. Данните ще могат да се употребяват и при здравни застраховки, с цел да се понижат неточностите. Проектът се създава от три години и към този момент е съвсем подготвен да бъде препоръчан на застрахователни компании.
Част от другите планове на Grand Challenge към този момент се ползват от Amazon в ежедневната работа на компанията. Най-вече в доставките. От този отдел идват услуги като опция за оставяне на поръчката в багажника на колата на клиента или вътре в коридора на дома му и други
Да работиш за отдела е привилегия и би трябвало да се заслужи. Някои от членовете на екипа са взели участие във вътрешен конкурс, който е всяка година. Участниците могат да са единствено чиновници на Amazon, които са на цялостно работно време и би трябвало да имат забавни хрумвания. Те ги показват пред Безос и висшето управление на компанията, които избират спечелилите. Те стават част от екипа на Grand Challenge с опция да осъществят концепцията си със независим бюджет за нея.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР