В момента Агенция Митници проверява шест обекта - данъчни складове

...
В момента Агенция Митници проверява шест обекта - данъчни складове
Коментари Харесай

Митниците открили нарушения във Винпроми в Поморие и Сунгурларе

В момента Агенция " Митници " ревизира шест обекта - данъчни хранилища за произвеждане на алкохол, като в идващите два месеца ще бъдат тествани и останалите обекти, в които се дестилира алкохол. При досегашните инспекции са открити несъответствия с условията на ЗАДС и нормативните актове за неговото използване в два от данъчните хранилища, заяви на брифинг през днешния ден заместник-директорът на Агенция " Митници " Юлиан Мирков.

В данъчен склад, намиращ се в град Поморие, е открито съществуването на 9 крана, инсталирани върху дестилационни уреди. От през вчерашния ден се знае, че митничарите са влезнали в предприятието " Черноморско злато ", в чийто контрол е собственичката на " Инвестбанк " Петя Славова. Крановете са сложени без утвърждението на митническите органи, не са пломбирани и на съответните точки не са инсталирани измервателни уреди. През крановете е открито, че изтича подготвена продукция - алкохол. Някои от крановете са с огромен дебит - с опит митническите чиновници са потвърдили, че 5-литров съд се запълва за 45 секунди. Мирков обаче посочи, че няма информация дали е изнасян нерегламентирано алкохол.

В данъчен склад, намиращ се в село Славянци, община Сунгурларе, митническите чиновници след осъществен полеви опит по повод средствата за премерване и надзор и данните, излъчени от тях, откриват, че измервателният апарат пресъздава на екрана си придвижване на акцизен артикул, само че не натрупва информация за количеството на миналия артикул. Т.е. на процедура уредът не регистрира и не предава данни към Агенция " Митници " и това основава опция да се извеждат акцизни артикули без да са регистрирани и надлежно без да се заплати данък.

За инспекциите са формирани протоколи. Предстои да бъдат направени мнения и според от тежестта на нарушаванията ще се подхващат съответните административни и административно наказателни ограничения. Вече са наложени обезпечителни ограничения на части от двата обекта, където се намират доказателствата.

В останалите четири проверявани обекта, намиращи се в регионите на Търговище, Долна Баня, Свиленград и Ловеч, не са открити основни нарушавания.

Агенция " Митници " ползва законовата процедура по един и същи метод към всички обекти, в които са открити нарушавания, акцентира заместник-директорът на Агенция " Митници " Юлиан Мирков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР