В момент, в който обществото продължава да инвестира в удобства,

...
В момент, в който обществото продължава да инвестира в удобства,
Коментари Харесай

Потребители обратно в магазина: Част 1

В миг, в който обществото продължава да влага в улеснения, за какво потребителите не престават да поддържат търговците с физически обекти. Отговорът се крие в една дума – преживяването.

Купувачите изпитваха предпочитание да се върнат в магазините за търговия на дребно след първичната вълна на ковид и локдауните и 2021 година обезпечи мощни продажби на доста от търговците на дребно.

Въз основа на отчета за положението на потребителското държание тази година, основан от компанията за офлайн преживявания Raydiant, нейният основен изпълнителен шеф Боби Мархамат твърди, че преживяването в магазина е определящо преимущество при търговията на дребно 90% от купувачите са подготвени да се върнат в един магазин, в случай че опитът им с него е бил позитивен, изключително в случай че става дума за взаимоотношение, което е само по рода си.

Мархамат обобщава шест типа преживявания в магазините, на които бизнесът би трябвало да заложи.

Самообслужването

Когато купувачите избират един магазин пред различен, огромна тежест има удобството на самия обект. Според отчета на Raydiant през 2021 година 25.5% от купувачите виждат удобството като най-важния фактор за това къде избират да пазарят.

Осигуряването на улеснение значи даване на варианти на потребителите. Предложенията за самообслужване са алтернатива за клиентите в магазина ви, а по-големият избор нормално предизвиква по-удобно шопинг преживяване.

Когато касиерите са доста натоварени, лентата за самообслужване може да затрудни облекчението. Това е относително на ниска цена метод за възстановяване на удобството в един магазин.

„ Кликни и вземи “

Купувачите могат да си спестят време, като купуват продукти посредством уебсайтовете и приложенията на магазините. Този вид преживяване е познато като “click and collect ”. Консултантската компания Deloitte ги дефинира като една от най-устойчивите трендове в търговията на дребно след пандемията.

Подобно на самообслужването, и тези преживявания са свързани с удобството. Намаляването на времето сред покупката и наличността на продукта за взимане е идната граница при този вид преживяване.

„ Потапящо “ преживяване

Нещо в магазина ви е „ потапящо “, в случай че доближава купувача до марката ви, привличайки вниманието му даже за миг.

Когато мислим за потапяща търговия, мнозина мислят за ултра изобретателни, неповторими преживявания. Спа услугите на универсалния магазин Nordstrom са единствено един образец за търговец на дребно, който в действителност се стреми към това потапяне на клиента.

Помислете дали характерните преживявания в магазините ви стават точки за полемики, мемоари и потапяне на клиентите ви в марката.

По материал на

Очаквайте продължение!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР