В момент, в който българското правителство обяви, че около Нова

...
В момент, в който българското правителство обяви, че около Нова
Коментари Харесай

Отказващите Covid ваксинация българи надделяват желаещите

В миг, в който българското държавно управление разгласи, че към Нова година се чакат първите 120 хиляди безвъзмездни за всички искащи ваксини на " Пфайзер " против ковид, хората у нас, които не считат да се ваксинират против Covid-19 са малко повече от тези, които ще си я слагат. Това сочат данните на експресно телефонно изследване на " Галъп интернешънъл ", извършено след въвеждането на новите ограничаващи ограничения късно вечерта в петък. Според проучването множеството хора ги поддържат.

Авторите му означават, че неизвестността прави по този начин, че мненията да са разграничени по въпроса за имунизациите. 48 на 100 от запитаните споделят, че не биха се се ваксинирали против Covid-19, 43 % дават отговор позитивно, а останалите се двоумят. Според социолозите обаче не трябва да се избързва с изводите за отрицателно отношение, тъй като на фона на всекидневно ваксиниращите се у нас няколко %, делът от 43% кардинална подготвеност не е дребен. В отговорите несъмнено се отразява и обществена желателност, само че въпреки всичко повече от двама на всеки петима не е дребна периодичност, проучват от " Галъп Интернешънъл ".

Проучването разкрива, че въведените на 27 ноември триседмични ограничаващи ограничения поради пандемията по-скоро се одобряват добре и може би ще подействат за понижаване на страховете на хората, само че обществото продължава да наподобява комплицирано.

Мнозинството в интерес на новите ограничения не е огромно, само че въпреки всичко е налице. 56% ги поддържат, 42% – не, а има и малко колебаещи се. Вероятно, роля играят и немалките страхове поради тревожната публична статистика.

Очевидно ограниченията са в положение да донесат известно усмиряване. От позиция на публичното мнение ограниченията очевидно идват в точния момент, тъй като обществото в последните месеци сякаш и независимо доближи до концепцията за нови по-строги ограничения. През лятото, да вземем за пример, болшинство от над 60% беше срещу втвърдяването на ограниченията, макар възходящите и тогава случаи. Към началото на ноември обаче мненията " за " и " срещу " сгъстяване на ограниченията към този момент бяха поделени равно. Без да има изключително болшинство в поддръжка на сгъстяване, това въпреки всичко сподели, че сериозните цифри при новозаразените, а и образците от чужбина, карат и българите да " привикват с мисълта ", че ново стягане е въпрос на време, показват от " Галъп Интернешънъл ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР