В момент от живота си може да се окажете в

...
В момент от живота си може да се окажете в
Коментари Харесай

Няма такова нещо като погрешни кариерни решения

В миг от живота си може да се окажете в ситация, в която сте в мъка поради значимо решение, което би трябвало да вземете за кариерата си. Погрешно ли е да приема работната позиция? Възможно ли е да се причислявам към компания, която няма да отговори на упованията ми? Ще се разпаднат ли всичките ми житейски проекти, в случай че направя неточност?

Деби Су, основен изпълнителен шеф на услугата за резервации на заведения за хранене OpenTable, може да ви помогне в тази обстановка с персоналния си опит, написа CNBC.

Бях доста неспокойна и уплашена по отношение на посоката, в която е тръгнал кариерният ми път, споделя 41-годишната Су. Дълго време премисля всеки преломен миг в него, само че нещата потръгват.

Су става основен изпълнителен шеф на OpenTable през 2020 година, откакто прекарва повече от десетилетие в компанията за пътешествия Kayak. И двете компании са част от голямото портфолио от туристически услуги на Booking Holdings. Су споделя, че в никакъв случай не би стигнала даже до каяк, в случай че не беше тази ранна работа в кариерата й, за която в началото е смялата, че ще съжалява.

През 2007 година тя се причислява към екипа за стратегическо партньорство на Гугъл, с цел да работи върху функционалността за извършване на покупки на софтуерния колос. При идването й обаче нейният управител я уведомява, че ще работи върху Гугъл Maps. Това поражда подозрения у Су, че е направила положително кариерно решение. По-късно осъзнава, че насъбраният опит си е заслужавал. Дори го дефинира като “хоумрън ”.

Су усъвършенства уменията си да договаря и да работи с разработчици, с цел да сътвори артикул, който се употребява от повече от един милиард души всеки месец. Тези умения й оказват помощ в последна сметка да получи позицията си в OpenTable. Изводът й гласи: Независимо дали харесвате, или ненавиждате работата си, несъмнено ще се поучите от нея. Това, което първоначално наподобява като неприятно решение, може да ви предложи плодотворна кариера, на която в никакъв случай не сте се надявали.

Не трябваше толкоз доста да се тормозя, споделя Су и добавя: Осъзнах, че няма неправилни решения в кариерата. Всеки опит -  добър или неприятен, способства за крайната кариерна дестинация.

Деби Су може да даде своите топ 3 съвета за всеки, чиято кариера в този момент стартира, или пък изпитва подозрения по отношение на решение, от което зависи професионалното му развиване.

Работете крепко, без значение каква е позицията ви

Ако не харесвате работата си, може да не ви се желае да влагате старания в нея. Когато обаче давате най-хубавото от себе си, това ви дава повече благоприятни условия. Ще подобрите уменията си, ще докажете, че имате висока стойност и сте почтени за покачване. Опитът ще ви изведе до нови кариерни благоприятни условия.

Свършете работата, напишете си домашното, бъдете готови, даже в случай че работата ви е скучна и досадна, споделя Су.

Бъдете непредубедени

Дори да не харесвате работата си в този момент, помнете, че постоянно има нещо, което може да научите от този опит. В най-хубавия случай може да пламне обич към нея, въпреки в началото да не сте я харесвали. Ще разберете и какво тъкмо не ви се работи отсега нататък, както и по какъв начин да се справяте с сътрудници с сложен темперамент.

Просто бъдете непредубедени по отношение на това, което имате пред себе си, споделя Су.

Не се стресирайте прекалено много

Може да избягвате новата кариерна опция, защото ви се коства, че тя не ви приближава до вашата мечтана работа. Това не е ъгълът, от който би трябвало да съдите за обстановката, споделя Су.

Няма директни и точни пътища към идеалната работна позиция. Винаги ще има завои и обрати. Колкото по-дълъг път извървявате в професионален проект, толкоз повече визията ви за идеалната работа ще се трансформира към положително.

20-годишният опит на Су я е убедил, че животът или кариерата не завършват с решението дали да приемете работата.

Трябва в действителност да не се стресирате толкоз доста, добавя тя.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР