В момент на афект отправи заплахи, без обясними за мен

...
В момент на афект отправи заплахи, без обясними за мен
Коментари Харесай

Свидетели от „Пирогов“: Емин 4 пъти звънял в шокова зала да вкарат детето му, плашил със здравния министър

„ В миг на афект насочи закани, без обясними за мен аргументи, че в този момент приказвал с министъра на опазването на здравето и щяло да има последствия “. Това изяснява една от медицинските сестри, която била част от личния състав в незабавната болница „ Пирогов “, дежурил вечерта, за която се твърди, че Мустафа Емин – консултант на военния министър, се е държал надменно и е изискал дете от шокова зала да бъде изведено, с цел да влезе неговото, оповестява „ 24 часа “.

Медията разполага с писмените пояснения на три медицински сестри и трима лекари.

Мустафа Емин и брачната половинка му звънели на звънеца на шокова зала 4 пъти, като прекъсвали работата на медиците, излиза наяве от писмените пояснения на личния състав и разказа на камерите.

„ Първият път излязох аз и още веднъж обясних, че би трябвало да изчакат поради незабавното дете в залата, при което той ме попита дали би трябвало да занимава министъра на опазването на здравето. Отговорих, че това е негово право “ – написа в обясненията си една от медицинските сестри.

Останалите сестри и лекари също споделят, че Мустафа Емин е отправял реплики, свързани със здравния министър, и към тях. „ Придружителите на детето попитаха дали в този момент, в случай че се обадят на министъра на опазването на здравето, нещата ще станат по-добре. Уверих ги, че уведомяването на който и да е министър сега няма да промени нашето държание “, написа лекарят, който е бил началник на екипа в съответната вечер.

Началникът на отдел „ Сигурност “ пък разказва в детайли видяното на камерите.

От записите на камерите излиза наяве, че Мустафа Емин и детето му идват в болничното заведение в 19:20 часа, в 22:43 часа то е признато в шокова зала за обработка на рана на челото, а в 22:54 часа е предадено на родителите си, с цел да се приберат вкъщи. Тоест престоят на фамилията в болничното заведение е към 4 часа.

Вътрешна инспекция на болничното заведение откри, че от здравна позиция са спазени всички стандарти за работа и оказване на помощ в границите на Спешното поделение.

Документите от инспекцията, в това число писмените пояснения на личния състав, са изпратени до комисията по опазване на здравето в Народно събрание.

Скандалът избухна в края на август след фейсбук обява на здравна сестра в болничното заведение, съгласно която Мустафа Емин е отправил закани и употребявал името на здравния министър. Той отхвърли всички тези изказвания.

Междувременно военният министър Тодор Тагарев изиска с писмо от здравния министър да извърши инспекция дали дават отговор на обстоятелствата, изнесените във фейсбук страницата на болничното заведение изказвания, кой е взел решение информацията да бъде оповестена там и кой е админ на страницата.

Надявам се, че до края на седмицата ще съумея да се срещна и да взема решение, добави Тагарев и съобщи:

„ Предполагам, че има метод да видя и аз записа, преди да взема решение. “/24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР